Voor de tweede keer dit seizoen trekt het Belgian Rallycross Championship naar het Eurocircuit in Valkenswaard, vlakbij Eindhoven. Voor de Cross Cars, die hun zesde wedstrijd van het seizoen al konden afwerken in Mettet, telt deze wedstrijd niet mee voor het Belgisch kampioenschap, al staan wel een aantal van onze landgenoten aan de start van de Nederlandse wedstrijd om in het ritme te blijven.

Tijdens de meeting waarin ook het UK 5 Nations kampioenschap in actie komt, zullen de RX3’s, Supernationals en Superbuggy’s strijden voor de punten in het Belgian Rallycross Championship voor de laatste dubbele meeting in Mettet op 18 en 19 november. Op zaterdag worden de eerste twee reeksen afgewerkt, waarna op zondag de resterende reeksen en finale volgen.

Ondanks zijn motorbreuk in de slotronde van de finale in Arendonk, blijft Mark van Eycken autoritair leider in het kampioenschap met zijn Spies 1600. Van Eycken, dit jaar enkel geklopt door Glenn Sente, wil opnieuw aanknopen met winst op het Eurocircuit, maar Sente, Johan Versluys, Kenny Van den Vonder, Sjako de Visser en Peter Barnhoorn zullen het hem niet makkelijk maken.

In RX3 voert Davy Van Den Branden na twee overwinningen de tussenstand aan met zijn Citroën DS3, maar zowel Yves Teelen, zijn dichtste achtervolger, Yenthe Putzeys en Nick Vanalken hebben al eens geproefd van de overwinning. Op het snelle Eurocircuit ging in het voorjaar de zege naar Yves Teelen, terwijl ook Putzeys sterk voor de dag kwam. Onze landgenoten zullen verder moeten afrekenen met de Nederlanders Willem Veltman, Niels Boerekamp en Niels van de Warrenburg.

Bij de Supernationals -2000cc heeft Martijn Vanhove met drie overwinningen de beste uitgangspositie, maar Steve Volders, dit jaar ook al aan het feest in Arendonk, volgt op korte afstand, voor Kimi Vermeulen en Mandy Kasse. De gevaarlijkste concurrent voor BMW-rijder Vanhove is ongetwijfeld de Nederlander Peter van de Wege in zijn snelle Toyota Yaris. Eerder dit seizoen kreeg de Zeeuw een ongelukkige tik in de finale, wat zijn winstkansen verknalde, maar in Arendonk pakte hij de volle pot. Met 14 deelnemers is de klasse voor -2000cc sterk bezet.

In de topklasse domineerde Kristof Bex elke wedstrijd met zijn Volvo S40, al zag hij een finale twee keer door de vingers glippen door een lekke band en mechanische pech. Zo blijven Ludo Hermans, de onstuimige Glenn Cools, Bart Bel en Johnny Verkuringen aanklampen. We zijn ook benieuwd naar de tijden van Yorick Maeyninckx op het Eurocircuit met zijn Volvo 240. Ook bij de tweeliters hebben al 14 teams zich ingeschreven.

De wedstrijd op het Eurocircuit wordt erg belangrijk om een goede uitgangspositie te verwerven voor de grote finale van het seizoen op circuit Jules Tacheny in Mettet op 18 en 19 november.

(foto’s J. Hendrickx/P. Claesen)

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl