Voor de meeste coureurs in de Supercar Challenge was racen op de Red Bull Ring een nieuwe ervaring. Een enkeling was er in 2017, toen de klasse de baan in Spielberg Oostenrijk ook aandeed, ook bij. Na afloop van drie dagen tijdens de Rundstreckentrophy was echt iedereen het met elkaar eens; dit technische circuit met de indrukwekkende hoogteverschillen is een fantastische ervaring die elke rijder graag op zijn palmares heeft staan!

GT divisie
Bob Herber heeft op de Red Bull Ring met een tweede plaats in de eerste race en de overwinning in race het beste gescoord. Hij stuurde zijn Bentley Continental GT3 foutloos rond en vocht in beide races mooie gevechten uit. In de eerste race kwam hij 0.198 seconde achter de Ferrari 488 GT3 van equipe Kirchmayr-Baron als tweede over de finish. In race twee was het gevecht met Bart Arendsen in zijn BMW M6 GT3 om van te smullen. Dit keer was het Arendsen die slechts 0.453 tekort kwam voor de zege. Equipe Max Tubben-Max Weering stuurde hun BMW M6 GT3 in beide races als derde over de finish.

Radical SR3
Bij de Radicals verdeelden Melvin van Dam en Vlad Raducanu de overwinningen. In de eerste race stond Van Dam op de hoogste trede en Raducanu werd tweede, na race twee waren de rollen omgedraaid. De equipe Eddie van Dam-Sam Jongejan werd in beide races derde.

Supersport 1
Ruud Olij is in zijn BMW M3 F80 aan een zeer sterk seizoen bezig. Met twee zeges op de Red Bull Ring scoort hij uitstekend in het klassement, nadat hij op Circuit Zandvoort ook al een overwinning en een tweede plek behaalde. Laurens de Wit moet vooralsnog het hoofd buigen voor Olij, maar met een tweede plaats in race en een derde in race blijft hij goed in het spoor. Vader en zoon De Borst doen dat net zo goed, ook zij scoorden een derde en een tweede plaats.

Supersport 2
In Supersport bestaat de top drie eveneens uit dezelfde rijders. Priscilla Speelman was in haar VW Golf GTI TCR in beide races de sterkste op de Red Bull Ring, Andy Dam stuurde zijn BMW M4 GT4 tweemaal achter de snelle dame over de finish en Tony Verhulst werd in zijn Honda Civic TCR in beide races derde.

Sport 1
De Zilhouette Sport van equipe De Jong-Hoekstra was superieur in beide races. Mark Wieringa werd met eenzelfde bolide tweede in race 1. Mick Schutte was in zijn BMW M3 E46 GTR in race derde, maar mocht in de tweede race een trede hoger gaan staan. Deze race was de derde podiumplaats voor Oscar Vianen in een Zilhouette Sport.

Sport 2
Ook dit tweede evenement was de equipe Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt in de divisie met de minst krachtige auto’de enige deelnemer. Zij deden op de Red Bull Ring weer veel nuttige ervaring op in hun Renault Clio IV en reden opnieuw beide races uit, waarin zij in de tweede race zelfs twee deelnemers uit andere klassen voorbleven.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl