Raceseizoen 2023 is alweer afgetrapt met de eerste endurancewedstrijd van de DNRT en inmiddels staat de volledige kalender online. Een en ander gaat gepaard met een nieuw inschrijfsysteem, dat een vroegboekkorting en een package deal kent. Dat moet deelnemers die het racen betaalbaar willen houden – dus feitelijk iedereen – als muziek in de oren klinken. O ja, er gaat ook het een en ander gebeuren om de breedtesport beter op de kaart te zetten.

Laten we allereerst Jean-Marc Honig introduceren, een energieke enthousiasteling die op vele fronten een zwengel aan de amateurracerij binnen DNRT-gelederen wil geven. In samenwerking met ‘hoffotograaf’ en art director Thomas Bakker gaat hij actief de promotie verzorgen. “Ik heb een marketingachtergrond en een sterke affiniteit met autosport, dus dat valt hier mooi samen. Naast het uitrollen van het inschrijfsysteem zorg ik vanaf dit jaar voor alle uitingen in de sociale media, foto- en videografie op de paddock, een aftermovie na elk evenement en een nieuwe huisstijl en website, die zojuist live gegaan is.” Dat klinkt bijna als een fulltime-job en daar zal het ook wel op uitdraaien, maar dat vertellen we Jean-Marc even niet, anders schrikt het hem misschien af. Zonder gekheid: de DNRT lanceert een inschrijfsysteem dat teams aanmoedigt om tijdig hun deelname aan evenement kenbaar te maken. “Als je je meer dan vier weken voor een sprintwedstrijd opgeeft via DNRTshop.nl, betaal je 395 in plaats van 450 euro. Kies je voor een package deal, dan geldt een extra scherpe seizoensprijs van 2150 euro voor zes evenementen. Bij endurance tellen vroegboekers geen 1399, maar 1250 euro neer. Alle bedragen zijn inclusief btw, maar exclusief een tientje voor transponderhuur. Dit systeem maakt het organisatorisch makkelijker voor de DNRT en degenen die daar qua inschrijving in meedenken gunnen we graag een voordeeltje.”

Filmpjes
Met een beetje mazzel kom je ook nog in de schijnwerpers te staan. Honig: “Er is een idee geboren om per klasse een team of rijder het hele jaar te volgen en filmpjes te maken van de belevenissen. Het lijkt ons geweldig om deelnemers met een verhaal een podium te bieden en ze te laten vertellen over wat autosport op amateurniveau allemaal met zich meebrengt. Hoe begin je eraan? Wat kost het? Hoe bouw je een auto? Waar haal je de onderdelen vandaan? Hoe ervaar je de races? Wat gaat er door je heen als je voor het eerst aan de start staat? Leuk om te zien voor iedereen binnen de DNRT, maar vooral ook bedoeld om de buitenwereld te laten kennismaken met dit spelletje. Deelnemers aan de breedtesport weten hoe toegankelijk racen op dit niveau is, maar mensen die er verder van af staan hebben daar weinig of geen weet van. Via de website en de sociale media zullen we deze filmpjes openbaar maken, in de hoop daarmee de drempel te verlagen om met autosport te starten. Dat ene duwtje kan iemand met interesse ertoe aanzetten om contact op te nemen met de RSZ en/of de DNRT.”

Meer informatie: www.dnrt.nl / www.dnrtshop.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl