Max van der Snel (20) heeft zijn debuut gemaakt op het legendarische circuit van Le Mans tijdens Road to Le Mans van 13 t/m 15 juni. Maar liefst 60 auto’s  – 40 LMP3’s en 20 GT3’s – namen het tegen elkaar op tijdens 2 één uur races. Helaas was Max in de eerste kwalificatie van de baan geraakt, waardoor hij geen tijd had kunnen neerzetten. Hierdoor moesten beide races achteraan de grid worden gestart. “Ook al vond ik het wel gaaf om vanuit achteraan veel auto’s in te halen – 16 in race 1 en 18 in race 2 – ik start echt liever vooraan”, aldus Max van der Snel. Uiteindelijk is Max met zijn team More Motorsport op P30 en P29 geëindigd. Road to Le Mans is de supporting serie van het grootste autosport event ter wereld: de 24uur van Le Mans. De volgende race van Max van der Snel met de Michelin Le Mans Cup is weer een 2-uurs race, op zaterdag 24 augustus op Spa-Francorchamps.

Over Max van der Snel
De talentvolle autocoureur Max van der Snel (20) startte vorig raceseizoen voor het eerst in de LMP3 van het Nederlandse raceteam More Motorsport. Hij debuteerde in de Prototype Cup Germany en won niet alleen de thuisrace op het TT Circuit van Assen, maar werd tevens Junior Champion.

Dit jaar neemt hij deel aan een competitieve, internationale raceklasse, de Michelin Le Mans Cup, onderdeel van de European Le Mans Series. De eerste 3 races zitten er inmiddels op, op Barcelona, Le Castellet en deze week op Le Mans. In de tweede helft van het raceseizoen staan er nog 3 races op de kalender: op Spa-Francorchamps, Mugello en Portimao. Samen met zijn vader Mark als ‘bronze driver’ verheugt hij zich om ook op deze circuits in Europa te gaan racen. Max van der Snel wordt ondersteund door de Fortezza Groep, Sonic Equipment, Fynanch, Electro World Stadhouder, Printed Sim Racing en Smith Communicatie. Voor meer informatie www.more-motorsport.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl