Hoe mooi kan het zijn? Laat je hart sneller kloppen en help KWF Kankerbestrijding. Het Start ’84 Alpe d’HuZes Team 2023 organiseert op 25 maart en 1 april taxiritten met een aantal spectaculaire racewagens. Het entreegeld dat je voor deze attractie neertelt gaat een-op-een naar het goede doel, dus schrijf je meteen even in via info@teamstart84.nl

Terwijl de deelnemers aan het Start ’84 Alpe d’HuZes Team 2023 zich op de fiets een slag in de rondte trappen is er toch ook weer een directe link met de autosport, namelijk in de vorm van taxiritten aan boord bij Gideon Wijnschenk dan wel Bart Van Haeren (Porsche 991 GT3 Cup), Cees-Jan Wijsman (BMW M6 GT3), Ronald van Wooning (Honda S2000), Yorick Tang (BMW Z4M3) en mogelijk nog een enkele coureur. De sessies zullen zich voltrekken op zaterdag 25 maart van 09.00 tot 16.00 uur (met middagpauze) bij DF Trackdays op Circuit Zandvoort en op zaterdag 1 april van 12.30 tot 16.30 uur bij TT Raceworld op TT Circuit Assen. Beide organisaties stellen de tracktime kosteloos ter beschikking en de eigenaren van de bolides nemen de running costs voor hun rekening. Het betekent dat we de volledige opbrengst van de taxiritten kunnen en zullen overmaken naar KWF Kankerbestrijding. Voor drie rondjes aan boord betaal je slechts 139 euro inclusief btw, waarbij we speciaal vermelden dat het een ANBI-gift betreft, wat voor bedrijven inhoudt dat deze fiscaal aftrekbaar is. Geweldig dus om dat met een hele groep collega’s of zakenrelaties te doen. Meld je aan via info@teamstart84.nl en laat je hart sneller kloppen!

 

Cees-Jan Wijsman “Met geen pen te beschrijven”

Cees-Jan Wijsman stampt tegen de pedalen, zowel in zijn BMW M6 GT3 (in de Supercar Challenge en de WES) als op de fiets. “Alpe d’HuZes stond al jaren op mijn bucketlist. Iedereen krijgt in zijn omgeving wel te maken met die rotziekte. Ik doe dit voor mijn vrouw, die haar moeder verloren heeft, maar ook voor mijn broer Martijn, die ondanks een beenamputatie toch racet. Samen met Koopman Racing, dat een steentje zal bijdragen in de vorm van sponsoring, zet ik mijn M6 GT3 in voor de taxiritten op het circuit. Een auto van dit kaliber laat je niet even uit tijdens trackdays, want het is nogal een speciaal apparaat om te runnen. Er moeten twee monteurs mee, die alles checken en monitoren.” Wat staat passagiers te wachten? “Nou, een partij downforce, dat is met geen pen te beschrijven. Je kunt zo ongelooflijk hard de bochten door en net als je denkt dat je eraf vliegt doet hij er nog doodleuk een tandje bij. De V8 met zijn twee dikke turbo’s maakt een prachtig, zwaar zuigend inlaatgeluid. Een échte racewagen, waarvan de mensen gegarandeerd enthousiast gaan worden.”

 

Ronald van Wooning “Zo help je elkaar”

Bij Dutch Time Attack kroonde Ronald van Wooning zich kampioen in de Superpro-klasse in 2022. In het dagelijks leven onderhoudt hij bestralingsmachines bij het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen. “Vooral als ik zieke kindjes voorbij zie komen vind ik dat best lastig. Een extra motivatie dus om deze circuittaxiriten te gaan doen met mijn Honda S2000. Zo help je elkaar, overigens met dank aan met team.” Geen kinderachtig materiaal, want waar de VTEC-motor van nature al tot 9000 tpm doorjankt helpt een door de eigenaar gemonteerde turbocompressor nog een flink handje om de toerenteller razendsnel te laten pieken. “Op een mix van benzine met octaan 102 en bioethanol trek ik er bijna 600 pk uit. Een rondje Zandvoort red ik inmiddels in 1:46 minuten en er zit nog wel meer in. Gelukkig blijf ik binnen de geluidsnormen, maar in de cockpit klinkt het gesnerp goed door. Mooi om zoveel lol te maken en het met een goed doel te combineren.”

Meer informatie of meteen aanmelden via: info@teamstart84.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl