Aankomende zaterdag is het zover, het moment waar Yannick Vrielink lang op wacht. De tweevoudig juniorkampioen en huidig nationaal kampioen gaat zijn eerste wedstrijdkilometers maken in de Ford Fiesta R5 tijdens de Zuiderzee Rally. Samen met Harm van Koppen wil Vrielink kijken waar hij staat met gelijkwaardig materiaal ten opzichte van de mannen waar hij soms met de Toyota Yaris al in de buurt kwam. Het belangrijkste doel is wedstrijdervaring opdoen en progressie boeken tijdens de rally. 

“Ik vind het wel spannend,” vertelt Yannick. “Eindelijk ga ik de strijd aan met gelijkwaardig materiaal met de top van Nederland. Ik weet dat wel wat kilometers nodig ga hebben om echt bij ze in de buurt te komen, maar dat is ook niet gek. Ik zal vooral verstandig moeten rijden en de auto leren kennen. Ik heb ongeveer 60 kilometer gereden, de setup is prima, maar deze verfijnen zal heel belangrijk worden tijdens de rally.”

Vrielink gaat er dan ook niet vanuit dat hij de eerste rally van het seizoen wint. “Ik ga me niet bezighouden met het resultaat, dat is ook niet realistisch. Er staat serieuze competitie in de start die veel meer ervaring hebben met hun auto’s. Dus ons doel gaat zijn om gedurende de dag een progressieve lijn aan te houden en daarmee onze tijden en setup verbeteren. Ik kan niet wachten om van start te gaan zaterdag.”

De Zuiderzee rally vindt plaats op zaterdag 23 maart rondom Kampen. De deelnemers moeten drie keer dezelfde drie proeven rijden. De rally start om 12:00 uur vanaf het serviceterrein in Kampen en de finish is rond 19:40 uur. Kijk voor meer informatie en de proeven op www.zuiderzeerally.nl.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl