De Nederlandse renstal GP Elite is sinds 2019 een gevestigde naam in het Cup-racen. Het team komt o.a. uit in de Porsche Mobil 1 Supercup, het meest prestigieuze Porsche kampioenschap ter wereld en tevens voorprogramma van de Formule 1 races in Europa. Sinds hun debuutseizoen, vijf jaar geleden zijn de Noord-Hollanders zeer succesvol in deze koningsklasse van de Porsche-racerij. Zo wisten zij tweemaal de titel op hun naam te schrijven en pakten zij tweemaal een tweede plaats. Na een spannende titelstrijd vorig jaar, waarbij het team net misgreep, staan zij dit jaar met een vernieuwde, meer internationale rijdersline-up aan de start.

Waar het oranje Team GP Elite in de afgelopen jaren bekend stond om zijn Nederlandse coureurs, heeft het team dit jaar een aantal internationale talenten aan weten te trekken. Zo maakt Israëlische talent Ariel Levi de overstap naar de renstal uit De Rijp. Levi is geen onbekende naam in de Porsche-racerij en wist al verschillende kleinere kampioenschappen op zijn naam te schrijven. Dit jaar wordt zijn eerste volledige seizoen in de Supercup, waarmee hij niet alleen voor het algemeen klassement strijdt, maar ook om het zogeheten Rookie kampioenschap rijdt.

Natuurlijk blijft Team GP Elite ook deels bij haar Hollandse ‘roots’. Zo stapt de 24-jarige Huub van Eijndhoven opnieuw achter het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup auto. Dit jaar rijdt hij in één van de twee auto’s met de iconische oranje livery waar GP Elite bekend om staat. Van Eijndhoven wordt vergezeld door een andere Nederlandse coureur in het oranje: Kas Haverkort. Afgelopen winter maakte Haverkort de overstap naar het Cup-racen. De voormalig Spaans Formule 4 kampioen heeft een goede voorbereiding achter de rug in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, waarin hij met twee overwinningen in vier wedstrijden zijn potentie liet zien.

Naast deze jonge talentvolle rijders maakt er ook nog een nader aan te kondigen rijder zijn debuut voor Team GP Elite. Volgens het team komt deze coureur uit Australië en is hij zeer ervaren in de Porsche-racerij. Wat zal zorgen voor de nodige balans tussen alle jonge rijders.

Team principal Torsten van Haasteren kijkt met veel vertrouwen uit naar het zomerseizoen: “Ons team en onze coureurs zijn goed in balans en daardoor in staat om met de kop van het veld mee te vechten om race overwinningen en het felbegeerde kampioenschap. Ook hebben we geïnvesteerd in ons team van engineers en hebben we daarmee een volgende professionaliseringsslag weten te maken. We kijken daarom met veel plezier uit naar de start van het kampioenschap.”

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl