Met nog zes weken te gaan tot de start van het seizoen in Spa, zijn er al 50 coureurs ingeschreven voor Supersixties 2024. We zijn ervan overtuigd dat we het record van vorig jaar, dat op 100 staat, zullen overtreffen. Daarom zeggen we: SuperSixties is dè historische raceklasse voor FIA appendix K toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965.

We zijn erg blij dat we dit jaar niet minder dan 10 nieuwe SuperSixties deelnemers mogen verwelkomen. Sommigen hebben zich ingeschreven voor slechts één of twee races, om de proef op de som te nemen. Allemaal prima, we weten dat ze terug zullen komen voor meer als ze eenmaal onze vriendelijke maar competitieve sfeer hebben ervaren. De meeste van onze coureurs zijn ons al jaren trouw. Er zijn al inschrijvingen binnengekomen uit heel Europa: Zweden, Denemarken, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland. Tot nu toe lijkt de MGB de populairste auto van dit seizoen te worden, op de voet gevolgd door de Lotus Elan en Mini Cooper S. Zoals gebruikelijk hebben we ook weer een aantal Ford Falcons, Shelby Mustangs en Jaguar E-types op de grid. Voor extra variatie zorgen zeldzaamheden als een Porsche 904-6, Alfa GTA en Ginetta G4, terwijl we ook een paar pre ’66 witte raven verwelkomen: de Mini Marcos en Iso Rivolta.

7 mei 2023 Historic Zandvoort Trophy. Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Mis de pret niet! Iedereen met een FIA-conforme toerwagen, GT of GTP van voor ’66 is uitgenodigd om mee te doen.

Het schema van de SuperSixties voor 2024 ziet er als volgt uit:

26-28 april Spa Summer Classic Qly 30′ – race 2×40′
31 mei – 2uni HVM Historic Tour Charade Qly 30′ – race 2×40′
21-23 juni Historic GP Zandvoort Qly 30′ – race 2×30′
13-14 juli HSCC Brands Hatch Super Prix Qly 30′ – race 2×40′
13-15 september Classic GP Assen Qly 30′ – race 2×40’
4-6 oktober Dijon Motors Cup Qly 45′ – race 1×120′ + 1 x 30′

 

Dus 12 uur circuittijd, in totaal 12 races op 6 verschillende circuits in 4 verschillende landen. Dat is ons unique selling point: ongeëvenaarde variatie en veel tracktime tegen zeer redelijke kosten. Er zijn nog inschrijvingen beschikbaar voor alle races. Of je nu de volledige serie van 6 evenementen wilt rijden (met een mooie package deal korting) of alleen mee wilt doen aan de races die bij jou passen, we zouden het leuk vinden als je van de partij bent. Alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven staat op de website: https://www.supersixtiesracing.com/nl/race-met-ons/.

Fotocredits: Carlo Senten – www.senten-images.nl
Bekijk ons YouTube-kanaal voor actieclips: https://www.youtube.com/@Supersixties

Meer info op de website: www.supersixtiesracing.com.
Vragen? Mail naar race@nkhtgt.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl