Op 11 en 12 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) voor de 47e keer de Historic Zandvoort Trophy. Dit jaar is de hoofsponsor St. Paul. Het belooft een mooi weekend te worden met als hoogtepunt vier spectaculaire historische raceseries, namelijk het Reco NK GTTC (’66-’81), het Hankook NK HARC 82-90, de formulewagens van FFR-FOR en pre-war actie met de MG versus Austin 7 Challenge.

Voor de echte historische raceliefhebber is er drie dagen plezier, want op vrijdag 10 mei begint het met een ouderwets gezellige Vrij Rijden dag . De St-Paul Historic Zandvoort Trophy wordt dit jaar georganiseerd door de HARC in samenwerking met 402 Automotive en Octane. Dat betekent dat er naast actie op de baan ook in de paddock veel te doen en te zien zal zijn. En: er zal dit jaar weer een ouderwets gratis programmablad verschijnen, in samenwering met Onschatbare Klassieker Magazine.

De zaterdag staat zoals altijd vooral in het teken van de kwalificaties die de startvolgorde voor de races bepalen. Op die dag is het ook mogelijk om vrij te rijden in de categorie (vrijwel) standard straatauto’s.  Tijdens de St-Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 komen er twee racegroepen van de HARC in actie waarin wordt gestreden om de twee officiële Nederlandse historische kampioenschappen. Spektakel gegarandeerd! In het Hankook NK HARC 82-90 strijdt een dik bezet veld van BMW’s, Mazda’s, Porsches en Mercedessen om de eer. Het Reco NK GTTC kent een grote variatie aan deelnemende auto’s, nog aangevuld met de Britse sportwagens van de MG Triumph Competitions. Dat wordt dringen op de startgrid! Een internationaal gezelschap van coureurs komt in actie met hun spectaculaire eenzitters in de Formula Ford Racing-Formula Opel Racing klasse. Daarnaast verschijnen er echte oudjes op de baan, een strijd tussen vooroorlogse sportwagens in de MG versus Austin 7 Challenge. Ook op zondag kun je als bezoeker met je klassieke auto het Zandvoortse GP circuit verkennen tijdens één van de parades onder het motto Track Time.

Partner Octane Magazine nodigt zijn lezers uit om hun mooiste auto’s mee te nemen, terwijl 402Automotive alle klassiekerbezitters oproept om een gratis showautoticket te boeken en op zondag 12 mei met de oldtimer of youngtimer naar Zandvoort te trekken. Diverse merkenclubs hebben zich al aangemeld.

Op het Concours d’Elegance powered by Octane worden historische auto’s door een deskundige jury beoordeeld en dingen mee naar de winnaarsbeker! Uiteraard wordt de paddock omlijst door diverse shops en stands met interessante zaken voor de klassiekerliefhebber.

Meer informatie is te vinden op de HZT-website: https://www.historiczandvoorttrophy.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl