Races in de Supercar Challenge op Spa-Francorchamps zijn altijd spectaculair. De weersomstandigheden zijn moeilijk voorspelbaar, de ruim zeven kilometer lange baan is een lust voor elke rijder en het is vooraf niet te zeggen wie de race gaat winnen. Alles dat autosport zo mooi maakt was ook deze editie van het Spa Racing Festival aanwezig. En omdat nog geen enkel kampioenschap beslist is gaat de titelstrijd zorgen voor Supercar Madness op TT Circuit Assen.

Prototypes
Een prachtig vol veld met indrukwekkende Funyo’s, Revolutions en Radicals zorgde voor een spectaculaire grid bij de Prototype Challenge. Equipe Alain Berg-Mitchel van Dijk won in hun Radical SR3 de eerste race, de tweede race waren Robin en Jerome Greenhalgh niet bij te houden voor de andere equipes. Joaquim Gabriel Penteado Neto won beide races bij de Revolutions en Romain Boecker deed datzelfde bij de Funyo’s.

GT divisie
De strijd in de GT divisie groeit uit naar een climax. Equipes Mex Jansen/Jordin Poland en Max Tubben/Max Weering, allen in de imposante BMW M6 GT3, geven elkaar geen duimbreed toe. In de eerste race was equipe Jansen/Poland de sterkste en met hun rivalen op een derde plek scoorden zij goed. In de tweede race vielen zij echter uit en werd equipe Tubben/Weering tweede achter winnaar Willem Meijer in eveneens een BMW M6. De laatste twee races op TT Circuit Assen zullen dus extreem spannend worden.

Supersport 1
Met vader Dennis en zoon Steff de Borst als winnaar van de eerste race en Jonas De Kimpe die de tweede race op zijn naam schreef kende de Supersport 1 twee hele verschillende podiums. Ruud Olij, derde in race 1 en tweede in de tweede race, was de enige die na beide races de weg naar het podium mocht maken.

Supersport 2
Wanneer Priscilla Speelman present is weet iedereen dat het moeilijk zal worden haar van de overwinning in Supersport 2 af te houden. In beide races was de jongedame een klasse apart en haar leidende positie kwam geen moment in gevaar. De VW Golf GTI TCR bleef zelfs enkele coureurs uit snellere klassen voor en dus ging Speelman na beide races inderdaad met de fraaiste bokaal naar huis.

Sport
Net als Speelman in haar klasse was ook Mark Jobst op Spa-Francorchamps niet te kloppen. De Zilhouette bleef de concurrentie in beide races voor en dus heeft Jobst een prima uitgangspositie om  tijdens de Finaleraces de titel te behalen.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl