Met zijn 47 jaar is coureur Jaap van Lagen inmiddels een oudere jongere in de Mobil 1 Porsche Supercup. De ervaren rijder uit Ede is ook in 2024 van de partij in de champions league der Porsche racecups. Het Italiaanse Dinamic Motorsport zet een 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup-wagen klaar. “Het plan is om zo vaak mogelijk de jonkies te verrassen.”

 Jaap van Lagen ziet uit naar het nieuwe seizoen, dat 19 mei start op het circuit van Imola in Italië en acht races telt. Waaronder ook de afspraak op Circuit Park Zandvoort. De race op zijn thuiscircuit in de duinen staat voor 25 augustus op de kalender.

“Ik ben fit en blij dat ik opnieuw met Dinamic mag samenwerken. We kunnen doorbouwen op de ervaring van vorig seizoen. Dat is waardevol, want in de Supercup gaat het om de details”, weet Jaap als geen ander.

 Zoon kunnen zijn
De routinier staat opnieuw duels te wachten met coureurs die met gemak zijn zoons hadden kunnen zijn. “Ja, mooi hè. Het motiveert me enorm, want ik ben nog lang niet klaar met racen. Het plan is om de jonkies zoveel mogelijk te verrassen.”

Hindernis in de strijd met de teamrijders en topteams is niet zijn leeftijd, maar de beperkte testmogelijkheden. Buiten de officiële testdagen is het aantal sessies gelimiteerd voor Jaap. “Dit betekent dat ik de afstelling van de auto en de piek in de banden vooral moet vinden in de weekenden zelf. Maar die uitdaging ga ik aan!”

Italiaanse kleuren
De jonge Italiaan Francesco Braschi en de Italiaans/Canadese-coureur Aldo Festante zijn de teamgenoten bij Dinamic Motorsport. Waarbij zijn team een Porsche 911 in de kleuren van de Italiaanse vlag heeft klaargezet voor de Nederlander. “Prima kleurenschema. Dan kunnen de tegenstanders meteen opzij gaan als ze de rode neus in hun binnenspiegel zien verschijnen”, besluit Jaap van Lagen met een knipoog.

De deelname van Jaap van Lagen in de Porsche Mobil 1 Supercup wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal trouwe sponsoren. Varopool is hoofdsponsor. Ook Vink Kunstoffen, Maxsmobility, Polskamp, Oranjedak, Joalpe, Febo, Topparken, Dam Rijschool, AP access plastics, Go-Five, Carworldclassics, Premier steunen Jaap.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl