De Porsche Carrera Cup Benelux was op Circuit Zolder aan de negende en tiende race van het seizoen toe en de spanning is in de aanloop naar de finale in Oostenrijk alleen nog maar toegenomen. Hoewel Robert de Haan de eerste race van het weekend won, kon hij de champagne voor de titel nog niet ontkurken. Bertrand Baguette won de tweede race, terwijl de Haan na problemen tijdens de tweede race niet over de meet. Dat alles betekent dat het verschil tussen de leider in het kampioenschap en zijn dichtste achtervolger, Glenn van Parijs (AUGUST by NGT), minder dan 54 punten bedraagt, waardoor de titelstrijd pas eind dit seizoen zal beslecht worden. Robert de Haan is wel al zeker van de titel in de Rookie Division, terwijl Sacha Norden (GP Elite) zich kampioen in PRO-AM 2023 mag noemen. Het weekend startte met een schitterende aanloop, in de vorm van een reeks nieuwe rondenrecords in de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder. Glenn van Parijs zette zowel in de eerste als de tweede vrije training en tot slot in de kwalificatie nieuwe records op de tabellen in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – voor het Limburgse circuit. Zijn beste chrono was een indrukwekkend 1.29.469. De Hasselaar mocht dan ook voor beide races van op de polepositie vertrekken.

In de eerste race kon hij die startplaats niet verzilveren, want na een knap gevecht met zijn titelrivaal Robert de Haan was het de jonge Nederlander die de race op zijn naam zette, voor van Parijs en Rik Koen (JW Raceservice).

“Ik ben bijzonder blij met deze zege, maar de titel is nog niet binnen”, relativeerde de Haan op het podium van Circuit Zolder. “We moeten nu alles op alles zetten om tijdens de tweede race hier in België kampioen te worden.”

Achter het podium reed Bertrand Baguette naar de vierde plaats, voor Dirk Schouten (Q1 Trackracing), Flynt Schuring (Huber Racing) en de winnaar in de klasse PRO-AM, Sacha Norden. De zege in de categorie AM was voor thuisrijder Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing).

“Dit is werkelijk schitterend, mijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup Benelux en dat voor familie en vrienden. Ik geniet hier enorm van!”, aldus Luc Vanderfeesten na de race.

Geen uitsluitsel in het titelgevecht, Baguette pakt zijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup Benelux
De tweede race was opnieuw een mooi kijkstuk, met veel positiewissels. Glenn van Parijs kwam als winnaar over de meet, maar na een tijdstraf van vijf seconden voor een geanticipeerde start, ging de zege naar zijn teamgenoot Bertrand Baguette die een wedstrijd volgens het boekje reed.

“Ik ben bijzonder blij voor het team en mijn teamgenoot”, klonk het bij Baguette na de race. “We doen met AUGUST by NGT een zeer goede zaak in het teamkampioenschap en ook Glenn maakt nog kans op de titel. En uiteraard is het genieten om voor 20.000 toeschouwers en in eigen land zo’n zege te behalen.”

Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Flynt Schuring (Huber Racing) mochten mee naar het podium met de regerende kampioen in de Japanse Super GT. Glenn van Parijs en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) maakten de top 5 compleet. Robert de Haan finishte niet, waardoor de beslissing over de titelstrijd dus tot de finale uitgesteld is.

In PRO-AM won Hans Weijs Jr, terwijl Sacha Norden kampioen met een tweede plaats naar de titel reed in de klasse.

“Ik ben overweldigd, de eerste titel in mijn eerste seizoen in PRO-AM, ik kan het amper geloven. Ik moet iedereen bedanken, het team, mijn partners, mijn familie…”, glunderde Sacha Norden onder de champagnedouche.

Cedric Chassang tot slot won in ‘AM’ en trekt als leider in de puntenstand naar de finale op Oostenrijkse bodem. Die finale is voor 23 en 24 september op de Red Bull Ring.

MEER INFO

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl