Na een succesvol weekend op Hockenheim in april won Ralf Goral uit Duitsland opnieuw beide FFR-FOR-races voor het tweede evenement van de serie, in de Motorsport Arena Oschersleben. Omdat zijn grootste uitdagers uit Zwitserland niet aanwezig konden zijn, controleerde Goral beide races in zijn Formule Opel, met Jochen Thissen (GER) die twee keer de tweede plaats pakte. George Tomsen (BEL) en Alan Williamson (GBR) werd respectievelijk derde en vierde in race 1, om vervolgens in race 2 van plaats te wisselen.

De wedstrijdleider van de City of Magdeburg Trophy complimenteerde de FFR-FOR-coureurs voor twee zeer gedisciplineerde races.

De FF2000 klasse telde 8 deelnemers in Oscherleben en was daarmee de meest competitieve van de FFR-FOR serie. Andreas Menzner (GER) was de snelste in Race 1, waarbij Janik Sadolin (DEN) minder dan een halve seconde later over de streep kwam met Phillip Menzner (GER) als derde. In Race 2 liet Sadolin zien dat hij in de eerste race goed had opgelet en nam vanaf de start de leiding in de FF2000 klasse, met Brian Steen (DEN) en Phillip Menzner (GER) die als tweede en derde eindigden.

In de FF1600 klasse was Klaus Dieter Häckel (GER) onverslaanbaar in zijn Van Diemen RF91. Häckel won beide races, waarbij hij Gerhard Hauschulte (GER), die tweede werd, als Roel Mulder (NED), die tweemaal als derde over de streep kwam, allebei op een ronde zette.

Met 8 deelnemers was de FF2000 klasse de meest competitieve van de FFR-FOR serie op Oschersleben.

“Voor veel van onze rijders was de Motorsport Arena Oschersleben een nieuw circuit,” zegt seriecoördinator Wilco Ibes. “Dat betekende dat het zoeken naar de beste afstelling en versnellingsverhoudingen een beetje een uitdaging was. Het weer op Oschersleben echter schitterend en we zagen twee vlekkeloze races met veel actie en zonder incidenten. De FFR-FOR kreeg zelfs complimenten van de wedstrijdleiding voor het zeer gedisciplineerde rijden!” Dit werd bevestigd door gastrijder Lutz Crackau (GER), die normaal gesproken uitkomt in de GLPpro. “Ik had een superweekend met de FFR-FOR. Ik voelde me erg welkom bij de andere rijders. Op de baan zijn ze erg competitief, maar altijd met respect voor de andere deelnmeers. Dit smaakt naar meer,” zei Crackau na race 2.

“Race-evenementen worden niet alleen door de coureurs gemaakt,” vervolgt Wilco Ibes. “Zonder de race-organisatoren, tijdwaarneming, scrutineers, baanmarshals, maar ook brandweer- en ambulancepersoneel zou er geen race mogelijk zijn.” Daarom reikte de FFR-FOR een speciale trofee uit voor alle vrijwilligers die evenementen als de City of Magdeburg Trophy mogelijk maken. De trofee werd overhandigd aan een van de dienstdoende brandweerlieden, een gebaar dat zeer gewaardeerd werd.

De volgende stop voor de FFR-FOR is de beroemde Nürburgring, waar de serie van 30 juni tot en met 2 juli deelneemt aan het ADAC Racing Weekend.

Ralf Goral (9) was onverslaanbaar in zijn Formule Opel in de Motorsport Arena Oscherleben.

Over de FFR-FOR
De FFR-FOR maakt deel uit van de AvD Historic Race Cup. In deze serie rijden naast amateurs en liefhebbers meestal jonge carrièregerichte coureurs in de Formule Ford 1600, Formule Ford Zetec, Formule Ford 2000 en Formule Opel. Met hun eenvoudige techniek bieden deze de beste prijs-prestatieverhouding voor formulewagens. De FFR-FOR-grid brengt rijders samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met raceweekenden in Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie: www.ffr-for.eu.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl