Tijdens de 12e etappe noteren Anja van Loon en Dmytro Tsyro de 19e tijd, zonder problemen rijden zij met de Can-Am van het marathonbivak naar Shaybah. Een topprestatie die zorgt voor een trotse Erik van Loon. In het algemeen klassement staat Anja 14e, een resultaat wat ze vooraf niet had verwacht.

“Het gaat echt goed,” zegt Anja. “We hebben geen problemen gehad vandaag. Het was wel een zware proef, maar de buggy werkt zich er goed doorheen. Dmytro en ik nemen geen risico en dat betaalt zich uit. We finishen voor de tweede dag op rij in de top 20, dat is echt heel goed in dit veld. Het is nog twee dagen tot de finish in Dammam, dus we moeten scherp blijven.”

Erik is blij met de progressie die hij ziet bij Anja. “Ze doet het top. Ze zoeken geen problemen op en blijven rijden, dat is zo belangrijk tijdens je eerste Dakar. De buggy is goed en betrouwbaar en dat zie je terug in het resultaat. South Racing heeft echt een goed woestijnracertje gebouwd. Ik kan alleen maar trots zijn op haar. Ze is zo enthousiast, dat is heel erg mooi om te zien.”

Morgen vindt de dertiende etappe plaats van Shaybah naar Al Hofuf. Daarmee verlaat de Dakar het “Empty Quarter” en zet het koers richting de kust. Het is korte en afwisselende proef van 154 kilometer met de laatste portie duinen van deze Dakar. Volg de voorlaatste etappe via https://www.dakar.live.worldrallyraidchampionship.com/en/car/.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl