Nissan verschijnt opnieuw aan de start van de 24-uursrace van Fuji met de Nissan Z Racing Concept die rijdt op CO2-neutrale brandstof. De NAPAC Fuji SUPER TEC 24 Hours, zoals het event officieel heet, wordt gehouden van 26 tot en met 28 mei 2023 op de Fuji Speedway in Japan en is de tweede ronde in de ENEOS Super Taikyu Series 2023.

Nissan Motor Co., Ltd. en Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) gaan samen de uitdaging van nieuwe autosportcategorieën aan. Vorig jaar deed het nieuw ontwikkelde Nissan Z Racing Concept voor het eerst mee aan de 24-uursrace van Fuji en haalde daarbij de finish. Dit jaar verschijnt de raceauto opnieuw aan de start in de ST-Q-klasse voor ontwikkelingsvoertuigen.

Het Nissan Z Racing Concept is gebaseerd op de Nissan Z GT4 en verbeterd ten aanzien van aerodynamica en koeling. Net als vorig jaar zal de Nissan Z de race proberen te voltooien op CO2-neutrale brandstof. Deelname aan de 24-uursrace stelt Nissan en NMC in staat om gegevens te verzamelen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van raceauto’s en after-marketonderdelen, en uiteraard om zo veel mogelijk ervaring op te doen met CO2-neutrale brandstof.

Nissan streeft naar koolstofneutraliteit gedurende de gehele levenscyclus van het voertuig tegen het fiscale jaar 2050. Daarnaast neemt het merk al deel aan de volledig elektrische raceklasse Formule E, maar Nissan en NMC streven naar een breder scala aan CO2-neutrale vormen van autosport.

“Vanuit een duurzaamheidsperspectief gaan we nieuwe uitdagingen aan om ons potentieel in de autosport uit te breiden”, zegt Takao Katagiri, hoofd van Nissans Motorsports Business Unit Office en president van NMC. “We streven ernaar om tijdens deze zware 24-uursrace veel gegevens te verzamelen die we kunnen gebruiken bij toekomstige ontwikkelingen, waardoor we nog spannendere auto’s kunnen maken voor klanten over de hele wereld.”

 Startnummer  Categorie  Teammanager  Team  Coureurs
 230  ST-Q  Motohiro Matsumura  NISMO – Kohei Hirate – Daiki Sasaki – Mitsunori Takaboshi – Tsugio Matsuda

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl