Naast de overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 was er vandaag nog meer Nederlands succes op Zandvoort. Loek Hartog en het Nederlandse Team GP Elite pakten de winst in de Porsche Mobil 1 Supercup race in het voorprogramma van de Formule 1. De allereerste Supercup overwinning van de 20-jarige Leidenaar.

Nadat Loek Hartog dit jaar de overstap maakte naar het succesvolle Team GP Elite uit het Noord-Hollandse De Rijp, heeft hij al meerdere successen behaald. Eerder dit jaar won hij meerdere races in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Afgelopen zaterdag pakte Hartog in een regenachtige kwalificatie pole position voor de Supercup race die zondag voorafgaand aan de Formule 1 gereden werd. Loek was vanaf de start goed weg en sloeg gelijk een gat naar de rijders achter hem. Een safety car bracht het veld weer samen waarna Hartog flink moest verdedigen: “Ik ben hier in de omgeving opgegroeid en heb dit circuit al in zo veel auto’s en op zo veel manieren gereden. Dit heeft enorm geholpen om mijn auto breed te houden en goed te verdedigen.” Zo wist hij de Deense Bastian Buus en teamgenoot Larry Ten Voorde achter zich te houden.

De Porsche Mobil 1 Supercup is het meest prestigieuze kampioenschap voor raceauto’s van hetzelfde merk ter wereld. In totaal worden 8 sprintraces gereden, ieder als onderdeel van een van de Formule 1 weekenden in Europa. Zo werd het seizoen eind mei begonnen in de straten van Monaco. In dit wereldkampioenschap rijdt iedere rijder in een gelijkwaardige auto. Verschillen zijn hierdoor minimaal, wat prachtige gevechten op de baan oplevert. De beste GT rijders ter wereld komen uit in dit kampioenschap, waarna sommige rijders doorgroeien naar een rol als fabrieksrijder voor bijvoorbeeld Porsche Motorsport.

Naast Loek Hartog en Larry ten Voorde kwamen er nog meer Nederlanders in de Supercup race uit voor het Noord-Hollandse Team GP Elite. Waar de Formule 1 dit seizoen met het succes van Max Verstappen al grotendeels beslist lijkt, zijn de Supercup races altijd spannend. Er zijn maar liefst 7 Nederlanders actief in dit kampioenschap.

Het kampioenschap van de Porsche Mobil 1 Supercup gaat komende week de laatste ronde in tijdens de Formule 1 Grand Prix in Monza, Italië. De Nederlandse Ten Voorde maakt hierbij nog kans op titel.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl