De 20-jarige coureur Max van der Snel gaat dit raceseizoen samen met zijn vader Mark (52) deelnemen aan de Michelin Le Mans Cup. Dat is bekend gemaakt door de organisatie, die uit alle aanmeldingen een selectie maakt. De Michelin Le Mans Cup is onderdeel van de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans en doet zes populaire Europese circuits aan: Barcelona, Le Castellet, Le Mans, Spa-Francorchamps, Mugello en Portimao. Het Nederlandse raceteam, More Motorsport, dat volledig in eigen beheer wordt gerund, zal deelnemen in de Le Mans Prototype racewagen (LMP3) van Ligier en gaat het opnemen tegen 28 andere LMP3’s. Vorig raceseizoen maakte More Motorsport hun debuut in de Prototype Cup Germany, waarbij niet alleen de race op TT Circuit van Assen gewonnen werd, maar beide coureurs tevens kampioen in hun klasse werden. Voor meer informatie www.more-motorsport.com en www.lemanscup.com

Grote stap voorwaarts
Aankomend raceseizoen gaat het Nederlandse raceteam More Motorsport voor het eerst deelnemen aan de Michelin Le Mans Cup, waaraan topteams en coureurs uit de hele wereld meedoen. De jonge coureur Max van der Snel zal als ‘silver driver’ in de LMP3 zijn debuut maken in deze competitieve, internationale raceklasse. Hij kan niet wachten om samen met zijn vader Mark als ‘bronze driver’ op de circuits in Europa te gaan racen.

“Meedoen aan de Michelin Le Mans Cup is een grote stap voorwaarts in mijn racecarrière”, aldus Max van der Snel. “We hebben natuurlijk een goed debuutjaar in de Prototype Cup Germany achter de rug, maar dat we het nu al geselecteerd worden om het op te nemen tegen ervaren topteams in endurance racing is een waanzinnig mooie uitdaging. We gaan dit raceseizoen alles in eigen beheer gaan doen, wat het allemaal nog spannender maakt. Deze mooie stap kan mede door de steun van mijn partners Fortezza, Sonic equipment, Stadhouder Electroworld, Printed Sim Racing en Smith Communicatie. Ik kan niet wachten tot de eerste race op 13 april op het Formule 1 circuit van Barcelona!”

Van der Snel duo
Max racet sinds hij zeven jaar oud is. In 2021 maakte Max zijn debuut in de autosport, toen hij samen met zijn vader Mark deelnam aan de Westfield Cup met een Westfield cup racer. In zijn eerste seizoen werd hij Rookie of the Year. In 2022 deed hij mee om het kampioenschap en werd hij tweede in het eindklassement. Mark heeft naast twee seizoenen in de Westfield Cup in 2012 meegedaan aan de Dutch Radical Cup. In 2023 sloten vader en zoon hun debuutjaar in de Prototype Cup Germany succesvol af: Max werd Junior Kampioen en Mark Trophy Kampioen. Daarnaast wonnen ze de race op het TT Circuit van Assen.

Max studeert Motorsport Engineering aan de National Motorsport Academy van De Montfoort University Leicester en is daarnaast parttime race-instructeur bij GP Elite.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl