Hoe vervaarlijk de machines in de V8 Oval Series ook ogen, ze zijn verrassend toegankelijk. Sowieso kostentechnisch, dankzij de eenvoudige technische lay-out en de robuuste materialen aan boord, maar ook in competitief opzicht. Reken op een jaarbudget van tussen de 12.500 en 17.500 euro inclusief banden.

Geïnteresseerden komen alles over dit spectaculaire kampioenschap te weten tijdens de V8 Oval Series Promotiedag op zondag 26 maart. Van 13.00 tot 16.00 staan teams, techneuten en de organisatie klaar om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden, bovendien is het mogelijk om naast een coureur een hotlap te beleven op Raceway Venray. Rijders die hierdoor hevig getriggerd raken en zo snel mogelijk willen toetreden tot de V8 Oval Series hoeven alleen maar met goed gevolg een rookietest af te leggen, bijvoorbeeld tijdens de trainingsdag op zaterdag 1 april, ruim een week voordat het wedstrijdseizoen start met de Paasraces. Er staan minstens vijf bolides klaar, rechtstreeks afgeleid van de befaamde NASCAR’s in de Verenigde Staten. Ze cirkelen tegen de klok in over het circuit dat uitsluitend bochten naar links kent, stuk voor stuk met een spectaculaire mate van banking.

Karters die willen overstappen naar de racerij en beginnende of gevorderde autocoureurs kunnen deze gelegenheid aangrijpen om kennis te maken met een machtig pk-pakket in een buizenframe, met uiteraard achterwielaandrijving en zonder elektronische hulpmiddelen. Betere feedback ga je niet krijgen, maar voor de zekerheid staan er tussen 10.00 en 17.00 uur ervaren coureurs en monteurs klaar die voor begeleiding zorgen tijdens de sessies van elk vijftien minuten.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl