Uit de problemen blijven, dat is de missie in de elfde etappe van de Dakar Rally. Na deze etappe is er namelijk geen serviceteam beschikbaar en moeten de deelnemers zelf zorgen voor hun voertuigen. Anja van Loon en Dmytro Tsyro blijven uit de problemen en verrassen met de 18e tijd in het T3-klassement. Van Loon blijft rijden en laat zich niet verleiden tot fouten, waar anderen dat wel doen.

“Het was zo’n mooie proef,” zegt Anja. “Een foutje was snel gemaakt, maar wij hebben steady gereden. Dmytro heeft het heel goed gedaan, hij heeft me uitstekend gecoacht door de duinen. We hebben best wel wat auto’s en buggy’s ingehaald, dus ik ben heel erg blij. De Can-Am heeft niks geleden, dus we kunnen zo door voor het tweede deel van de marathonetappe.”

Dat tweede deel van de marathonetappe gaat terug van de grens met Oman naar Shaybah. De proef is opnieuw een grote duinenpartij van 185 kilometer lang. De eerste auto start rond 8:55 uur (6:55 uur Nederlandse tijd). Volg de 12e etappe via https://www.dakar.live.worldrallyraidchampionship.com/en/car.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl