In de Catalaanse hoofdstad Barcelona werkten de deelnemers aan de gloednieuwe Porsche Sprint Challenge Southern Europe dit weekend hun derde en meteen finale raceweekend af. Robert de Haan mocht zicht als kampioen kronen nadat zaterdag de finishvlag viel na een reeks bloedstollende races.

In de eerste race op de zaterdag doorbrak Benjamin Paque (P2 in het kampioenschap) de zegereeks van de Nederlander Robert de Haan. De Haan viel uit na een crash met meerdere auto’s in de eerste ronde. Met die zege verkleinde Paque de achterstand op de Haan in de overall stand. Tijdens tweede en tevens laatste race werd het duidelijk dat het team Richardson Racing met rijder Robert de Haan er met de titel van door zouden gaan.

Het is voor het eerst dat een 16 jarig talent een Porsche titel op zijn naam weet te zetten. Met maar liefst 6 pole positions, 4 overwinningen, 5 podium en diverse baanrecords kijkt De Haan met veel genoegen terug op dit kampioenschap. De jonge kampioen kijkt uit naar april als zijn eerste Porsche Carrera Cup Benelux seizoen van start gaat. Samen met het team van Richardson Racing maken zij hun debuut.  

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl