Met twee spectaculaire races tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen heeft de Supercar Challenge seizoen 2023 op passende wijze afgesloten. Acht evenementen met zestien races op vijf verschillende circuits in drie landen brachten pas in de laatste races de kampioenen in de verschillende divisies. Daaruit blijkt eens te meer de kracht van de Supercar Challenge, altijd volop strijd en onvoorspelbaar te zeggen wie de winnaar gaat worden.

GT divisie
De GT-kampioen is één van de twee jonge equipes geworden die strijden met de fameuze BMW M6 GT3. Praktisch elke race streden zij om de overwinning in de race en zij wisselden elkaar voortdurend af aan de leiding van het klassement. Met twee zeges tijdens de Supercar Madness Finaleraces behaalde uiteindelijk equipe Max Tubben-Max Weering de felbegeerde titel in de GT-divisie. Equipe Mex Jansen-Jordin Poland kan echter met zeven overwinningen en de tweede positie ook terugkijken op een zeer succesvol seizoen. De derde plaats is voor Ted van Vliet, die in zijn BMW M6 GT3 ook een sterk seizoen reed. De titel in GT-Gold is voor Cees Wijsman in zijn BMW M4 GT3.

Supersport 1
Dennis en Steff de Borst wonnen in hun Hyundai i30 TCR de twee laatste races van het seizoen, maar konden daarmee de Audi RS3 TCR van equipe Laurens de Wit-Fabian Schoonhoven niet meer passeren in het klassement. Vader en zoon De Borst werden uiteindelijk tweede en Remco de Beus werd in zijn BMW E46  M3 GTR derde.

Supersport 2
In Supersport 2 was de equipe Priscilla Speelman-Teunis van der Grift in hun VW Golf GTI TCR op Assen opnieuw een klasse apart. Zij wonnen beide races overtuigend, maar waren er dit seizoen twee evenementen niet bij en kwamen net te kort om de titel te pakken. De trotste Supersport 2 kampioen is Maik Broersen, die in zijn BMW M4 zeer constant reed en dit seizoen het beste presteerde. Bas Barenbrug werd met een tweede en een derde positie uiteindelijk derde in de titelstrijd.

Sport
De Zilhouette van equipe Mark Jobst-Oscar Vianen kende op Assen de nodige problemen en kwam in beide races als vijfde over de finish. Omdat zij dit seizoen zeer constant presteerden was dat echter toch genoeg om de Sport 1-titel te pakken. Equipe Pieter de Jong-Jack Hoekstra won in eveneens een Zilhouette beide races, maar konden daarmee hun Zilhouette-collega’s niet meer inhalen.

Hiermee is seizoen 2023, met acht evenementen en altijd spectaculaire races, tot een mooi einde gekomen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe kalender voor 2024 en wordt er ook gekeken naar nieuwe mogelijkheden.

De traditionele huldiging van de kampioenen vindt plaats op vrijdag 8 december 2023 in Breda. Meer info hierover volgt.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl