Het seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is amper afgelopen, of de organisatie is al klaar met de kalender voor de derde editie, de jaargang 2025! Opnieuw wordt er viermaal in Zuid-Europa geracet, met start op 18 en 19 januari in Portimão en een finale op 28 februari en 1 maart in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ondertussen trekken de teams ook richting Estoril en Valencia, of met andere woorden, maar liefst drie circuits waarop de F1-wagens ook al geracet hebben. Mooie meetings op schitterende circuits, in een aangenaam zuiders klimaat, zijn de perfecte ingrediënten voor een sterke derde editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe!

Nog even terugkeren naar het einde van het seizoen 2024, met mooie namen op de erelijst. In Barcelona kroonde de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024 begin maart zijn kampioenen. Ariel Levi (Team GP Elite) en Robert Sulma (Proton Huber Competition) werden de laureaten 2024 in respectievelijk de Sport Division en de Club Division. Levi werd ook de nieuwe kampioen in de PRO-klasse en Sulma in de AM-klasse, terwijl Alexander Reimann (EST1 Racing) de kampioen in de klasse PRO-AM werd. Graham King tot slot behaalde de titel in de GT4-klasse.

We hebben sportief en organisatorisch een mooi seizoen 2024 achter de rug”, weet Series Manager Lars Plato.  “De intensieve contacten met de teams maakten ook dat het voorbereidende werk voor de kalender 2025 goed verliep en we hebben zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen van de teams die uiteraard de fundering van ons kampioenschap vormen. En die kalender 2025 is eigenlijk gewoon een verderzetting van 2024. Stabiliteit en continuïteit, zeg maar. Opgelet, er is één belangrijke nieuwigheid, maar dat betreft geen raceweekend, maar een officiële testmeeting, op 2 en 3 december in Estoril. De keuze voor het Portugese circuit is een weloverwogen keuze. Estoril ligt op een steenworp van Lissabon, met zijn internationale luchthaven en uiteraard biedt de stad zelf ook heel wat mogelijkheden, niet in het minst op vlak van hotels en restaurants.

De testdagen op 2 en 3 december in Estoril bieden de teams een prima kans om het komende seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, maar ook van de andere Porsche-competities voor te bereiden, en uiteraard om knopen door te hakken richting dat seizoen 2025. Teams hebben hier de mogelijkheid met nieuwe rijders te testen en rijders hebben de kans kennis te maken met een nieuw team alvorens hun contracten voor het komende winter- en zomerseizoen vast te leggen.

Na de testdagen in Estoril volgt de eindejaarsbreak, met de kerst- en nieuwjaarsperiode, waarna de opener van het seizoen op de Autódromo do Algarve in Portimão volgt en dat op 18 en 19 januari. Twee weken later is de competitie te gast op het circuit van Estoril, waarna de teams en rijders richting Spanje trekken voor de tweede helft van de competitie, met name op 21 en 22 februari in Valencia en op 28 februari en 1 maart de finale in Barcelona.

Meer nieuws over de Porsche Sprint Challenge Southern Europe volgt over afzienbare tijd.

MEER INFO

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl