Eurol introduceert E Heavy Duty, een nieuwe generatie smeermiddelen die speciaal is ontwikkeld voor het efficiënt smeren van geëlektrificeerde zware machines en voertuigen. Deze innovatie combineert efficiëntie, duurzaamheid en smeerprestaties. Met Eurol E Heavy Duty wordt een grote stap gezet naar een emissieloze werkplek.

Het Eurol E Heavy Duty concept bestaat uit een hydraulische olie, drie verschillende smeervetten en een transmissieolie die onder de Eurol Specialty-range vallen. Deze producten zorgen voor een hoge energie-efficiëntie en ongeëvenaarde bescherming in extreme omstandigheden, gegarandeerd door de SYNGIS Technology. Het assortiment wordt aangevuld met een koelvloeistof voor accupakketten en een motorolie voor range-extenders. De producten zijn met het ‘E Heavy Duty-vignet’ op de verpakking duidelijk herkenbaar. Alle producten binnen het concept dragen samen bij aan minder wrijving, lager energieverbruik en uitstoot, optimale temperatuurregeling en naadloze smering in zowel gesloten als open systemen.

De E Heavy Duty producten zijn ook geschikt voor waterstofaangedreven machines en bieden zelfs voor machines met een traditionele verbrandingsmotor voordelen. Door de hoge smeerprestaties wordt een lagere ecologische voetafdruk en lagere onderhoudskosten gerealiseerd.

Martijn Pfeiffer, CEO Eurol, over de nieuwe innovatie: “Het aantal elektrisch aangedreven machines in onder andere de weg- en waterbouw, grondverzet en rail & infra groeit sterk. Dit komt mede door strengere wetgeving met betrekking tot het verminderen van de CO₂-uitstoot en de stikstofuitstoot. Smeermiddelen voor deze machines moeten voldoen aan specifieke eisen. Belangrijk is dat de smering optimaal is en daardoor de wrijving zo laag mogelijk. Dat heeft direct effect op hoe lang het accupakket gedurende de dag energie kan leveren, wat leidt tot een significante toename in productiviteit.

Daarnaast is het duurzaamheidsaspect van belang. Het E Heavy Duty concept bevat ook biologisch afbreekbare producten en is daarmee bij uitstek geschikt voor werkzaamheden in gevoelige omgevingen, zoals natuurgebieden en open water. Eurol E Heavy Duty is een belangrijke volgende stap in de overgang naar een milieuvriendelijke werkplek zonder emissies.

Bij Eurol staan we aan de vooravond van deze transitie. We ondersteunen onze partners niet alleen met innovatieve producten, maar ook met onze kennis en ervaring die nodig is om het verschil te maken in deze snel veranderende, duurzamere wereld. Wij gaan voor een toekomst waarin optimale smeerprestaties samengaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Over Eurol
Eurol is de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en is actief in meer dan 90 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, Specialty producten, reinigings- en onderhoudsproducten en technische vloeistoffen. Eurol producten dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. Het gebruik van Eurol producten in de motor- en autosport, waaronder de Dakar rally, is het ultieme bewijs voor de premium kwaliteit. Mede door de activiteiten in de zwaarste rally ter wereld zijn de Eurol Specialty smeermiddelen met SYNGIS Technology ontstaan. Deze technologie zorgt ervoor dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden, met kostenbesparing, verduurzaming en meer efficiency als gevolg.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl