Maar liefst 35.333 kopers en liefhebbers hebben afgelopen vier dagen de 28e Classic Car Show van InterClassics in Maastricht bezocht. Het is de beste editie ooit voor de oldtimerbeurs, welke inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen van Europa. Speciale aandacht ging uit naar de Formule 1 historie van Circuit Zandvoort. De organisatie presenteerde een selectie historische F1 auto’s uit iedere decennium van het duincircuit. De grote publiekstrekker was de Red Bull van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen. Daarnaast genoten de vele bezoekers van de 1.000 blinkende oldtimers, youngtimers en supercars. Racelustige bezoekers konden in de Sim Expo zélf ervaren hoe het voelt om een F1 auto over Zandvoort te jagen. Hier toonden simulatorfabrikanten hun nieuwste technologieën. Op zaterdag vond hier tevens de finalerace van Simformula Europe plaats. De Poolse Damian Skowron ging er met de hoofdprijs van 3000 Euro vandoor.

 

 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. Erik Panis, beursmanager van InterClassics vertelt:
“Na twee jaar van afwezigheid is InterClassics terug. En hoe! Dit bezoekersrecord toont aan dat klassieke auto’s nog altijd bij een groot publiek tot de verbeelding spreken. Ook youngtimers en supercars zijn niet meer weg te denken van de beursvloer. Hierdoor is InterClassics hét platform geworden voor ‘collectable cars’. Deze ontwikkeling zorgt voor een verjonging van onze doelgroep en waarborgt daardoor de continuïteit van ons evenement. De vele “Sold” bordjes duiden op het feit dat onze deelnemers goede zaken hebben gedaan. Dit in combinatie met de vele positieve reacties van onze bezoekers, partners en sponsoren maakt dat het voor iedereen een geslaagde beurs was.”

 

 

Internationaal
Het internationale karakter typeert InterClassics. Zowel buitenlandse bezoekers als exposanten weten de Maastrichtse beurs te vinden. De Zweedse nieuwkomer Filip Larsson van Motikon vertelt: “Op de beursvloer van InterClassics heerst een gemoedelijke en intieme sfeer. De bezoekers hebben kennis kunnen maken met ons bedrijfsconcept en ik heb veel potentiële internationale klanten leren kennen. De centrale ligging draagt hier positief aan bij. Mijn eerste deelname was een succes en volgend jaar kom ik heel graag met nog meer auto’s terug.”

 

 

De volgende editie van InterClassics Classic Car Show Maastricht vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari 2024 in MECC Maastricht. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.events

 

 

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl