Wie op circuit wel eens vaker door de pitlane loopt, komt onvermijdelijk de rijzige figuur van Yves De Groote tegen, sinds eind jaren negentig manager bij verschillende kleinere en grote teams, en dus met meer dan een kwart eeuw ervaring in verschillende kampioenschappen.

Net voor de gezondheidscrisis lanceerde Yves een nieuw team, “Racing Projects”, samen met levensgezel Annick, die uit de banksector komt, en het administratieve en financiële beheer stevig in handen houdt. Na twee seizoenen met wapenfeiten in de kleinste klasse van Belcar Endurance en de Skylimit Sprintcup is het team uit Boom klaar voor een opwaardering naar het volgende niveau :

“We hebben een Ligier JS2 R aangeschaft en voorzien van de laatste evoluties”, legt Yves De Groote uit. “Het is een door de Franse ex-F1-bouwer
Ligier, speciaal voor de racerij ontworpen downforcewagen, waar géén straatversie van bestaat. Het buizenframe is voorzien van de betrouwbare, centraal geplaatste 3,7 liter Ford V6 Duratec-motor. De wagen heeft zijn betrouwbaarheid overigens al bewezen met klasse-overwinningen in sprint- en uithoudingswedstrijden. Vorig jaar nog domineerde Ligier de GTB-klasse in de 24 uur van Zolder!

Onze wagen is raceklaar, en is in de eerste plaats bedoeld voor ervaren rijders, die op het circuit met de grote jongens willen meespelen! Deze Ligier JS2R komt in aanmerking voor het Belcar Endurance Championship in de GTBklasse, voor de Supercar Challenge in Supersport I of voor de BGDC 100’Series, waar hij zelfs voor de algemene overwinning moet durven gaan!”

Racing Projects heeft naam gemaakt met haar twee witte Abarth 500 Assetto Corse, erg populair bij het publiek en de sponsors. In 2021 won de snelle Kata Bozo de uithoudingstitel in de TB-klasse, terwijl Jason Museur, Glenn Kerckhofs en Niels Van Gompel vorig jaar ereplaatsen behaalden in de Belcar Sprint Cup. De twee overgevitamineerde kleine krachtpatsers staan klaar om opnieuw de strijd aan te gaan.

“Met de Abarths mikken we enerzijds op Belcar Endurance, waar ze met de BMW Clubsport kunnen strijden in TB, maar tegelijk kunnen we ook naar de Sprint Cup”, vervolgt Yves. “Aangezien drie meetings samenvallen, is dat ideaal. De Abarth is een prima springplank naar de autosport, perfect voor jonge coureurs en enthousiaste amateurs. Of het nu gaat om de Ligier of de beide Abarth, Racing Projects doet een oproep naar kandidaten voor het autosportseizoen 2023 : “We geven dezelfde aandacht aan alle rijders, ongeacht het programma dat ze verkiezen. Het gaat
erom de passie levend te houden voor jong en oud!”

”We zijn onlangs een proefproject gestart met de Thomas More Hogeschool om studenten van de afdeling motorsporttechniek stage te laten lopen in onze structuur. Zo kunnen we jaren ervaring, alle tips en trics en onze passie doorgeven aan een nieuwe generatie enthousiastelingen, en tegelijkertijd bijdragen aan het onderzoek naar nieuwe technologieën in een academische omgeving. Zo kunnen we bijvoorbeeld de mogelijkheden aftasten om alternatieve en CO2-neutrale brandstoffen efficiënt te gebruiken in de autosport.”

Yves De Groote besluit: “Kijk… Snelheid, glamour en sensatie maken van de autosport hoe dan ook een aantrekkelijke aanvulling op de marketingstrategie van elk merk, en dus bieden wij bedrijven mogelijkheden om hun naamsbekendheid te versterken, hun bereik en betrokkenheid te vergroten en hun producten en diensten onder de aandacht te brengen… Hoe meer bedrijven we hefbomen aanreiken om hun doelgroep te bereiken, hoe meer mogelijkheden we ook kunnen bieden aan getalenteerde piloten, die het verdienen om gesteund te worden.”

Racing Projects, absoluut een Belgisch team om te volgen…..

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl