Franco Colapinto keert terug bij MP Motorsport voor een hernieuwde aanval op het FIA Formule 3-kampioenschap. Eerder kwam de 19-jarige coureur uit Buenos Aires ook al uit voor MP. Na in zijn seizoenen met het Nederlandse team in de Formule Renault en de Formula Regional gaat Colapinto nu opnieuw met MP aan de slag voor een tweede seizoen in de FIA F3. Bovendien is hij met onmiddellijke ingang toegetreden tot de Williams Racing Driver Academy.

Tijdens de recente naseizoenstest op Jérez maakte Colapinto voor het eerst kennis met het F3-team van MP. Op het Spaanse circuit liet de Argentijn in totaal 248 ronden noteren, om de laatste dag van de test de snelste tijd neer te zetten. Deze prestatie volgde op een veelbelovend debuutseizoen in de FIA F3. Daarin pakte Colapinto in zijn eerste raceweekend meteen de pole, om via twee overwinningen en vijf podiumplaatsen naar de negende plaats in het eindklassement te sturen. Nu staat Colapinto als rijder van de Williams Academy in de startblokken voor meer F3-succes. Bij MP krijgt hij Mari Boya en Jonny Edgar als teamgenoten.

“Ik ben heel blij dat ik bij MP heb getekend voor mijn tweede seizoen in de FIA F3”, aldus Colapinto. “Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn jaren met MP in de Formule Renault en Formula Regional: die samenwerking leverde destijds vele overwinningen en poles op. Ik sta te popelen om de draad weer op te pakken en die succesreeks een vervolg te geven. Volgend jaar gaat geweldig worden!”

“Heel fijn om Franco weer in de MP-stal te kunnen verwelkomen”, aldus MP-teammanager Sander Dorsman. “In de twee jaar dat hij voor ons heeft gereden, heeft hij zich altijd van zijn beste kant laten zien. En in die andere twee seizoenen na zijn kartcarrière behoorde hij steevast tot onze felste tegenstanders! Met een eerste seizoen FIA F3 achter de kiezen heeft hij nu de ervaring die nodig is om elk raceweekend voorin mee te draaien. Wij gaan er alles aan doen om hem daarbij te helpen.”

In 2019, zijn eerste volledige seizoen in de formuleauto’s, reed Colapinto meteen naar de Spaanse Formule 4-titel. Die prestatie leidde ertoe dat de Argentijn voor het eerst met MP in zee ging. Dankzij twee overwinningen en negen podiumplaatsen werd hij als debutant met MP derde in de Eurocup Formule Renault van 2020. Colapinto bleef vervolgens bij MP voor zijn eerste seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine in 2021. Daarin behaalde hij nog eens twee overwinningen, vier podiumplaatsen en drie poles. Dat leverde hem de zesde plaats in de eindstand op. Het jaar erop begon hij aan zijn eerste seizoen in de FIA Formula 3. In 2021 verbreedde Colapinto bovendien zijn horizon via een programma in de sportscars. Zijn optredens in het WEC, de ELMS en de GT World Challenge brachten met name in de LMP2-klasse van de ELMS de nodige successen: een overwinning, twee podiumplaatsen en twee pole positions waren zijn deel.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl