Na Circuit Zandvoort en Motorsport Arena Oschersleben was de Spa Euro Race van het afgelopen weekend op het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps alweer het derde evenement van de Supercar Challenge. Mist en een druilerige motregen zorgden het gehele weekend voor weersomstandigheden waar de Belgische Ardennen zo bekend om staan.

In de vier divisies bleven, zowel op zaterdag als op zondag, de winnaars hetzelfde. De equipe Mex Jansen/Jordin Poland won in de GT divisie met hun Koopman Racing BMW M6 GT3 na een sterke kwalificatie, ook de beide wedstrijden. Ook Nagy Kabaz in de Radical SR3 divisie ging tweemaal met de hoofdprijs naar huis. De DWS Racing by FMA rijders Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven wonnen met hun Cupra TCR beide races in de Supersport divisie. Feest ook bij onze zuiderburen Chris Voet en Bart van den Broeck, die eindelijk met hun Renault Alpine de bovenste trede van het Sport divisie podium mochten opzoeken, en dat gelijk tweemaal.

GT Divisie
Na een sterke snelste kwalificatie reed de equipe Jansen/Poland naar de winst in de eerste wedstrijd op zaterdag. Daar hadden Jansen en Poland wel de hulp van de equipe Jack Fabby/Shane Kelly bij nodig. Het Engelse duo was met de Praga R1 op weg naar de overwinning, maar een straf vanwege een te vroege pitstop gooide roet in het Britse eten. Een drive through straf wierp de equipe terug naar een tweede plaats algemeen en tweede in de GT divisie. In de race van zondag reed, na een spannende strijd met Jordin Poland, Jack Fabby in zijn Praga R1 naar een flinke voorsprong. Het pechduiveltje sloeg echter toe voor de Brit die zijn bolide rokend in de pitstraat moest achterlaten. Equipe Jansen/Poland kreeg door deze malheur de wedstrijdzege op een presenteerblaadje aangeboden. Na een derde podiumplaats in de eerste wedstrijd stapte Ivar Moens in zijn BMW M6 GT3 nu een treetje hoger en werd keurig tweede in de GT Divisie.

Supersport divisie
De equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven was in de zaterdag wedstrijd het snelste in de Supersport divisie, waar de ontketende Berry van Elk met zijn BMW M2 nog flink kwam opzetten, maar genoegen moest nemen met een tweede plek. De laatste podiumplaats was er voor de equipe Priscilla Speelman/Steven Teirlinck met de VW Golf. Ook op zondag was de Cupra van De Wit/Schoonhoven de bovenliggende partij. Yardy Hoogwerf, die tijdens de kwalificatie en de eerste wedstrijd de nodige technische problemen kende aan zijn Cupra TCR, leek het zondag de koplopers nog flink moeilijk te maken, maar kon na alle problemen tevreden zijn met een tweede plaats. De laatste podiumplaats ging naar Berry van Elk, die kan terugkijken op een geweldig weekend in de Ardennen.

Sport divisie
Na vele successen met hun vertrouwde Peugeot RCZ stapte de equipe Chris Voet en Bart van de Broeck vorig seizoen over naar een fraaie Renault Alpine. Het was wennen geblazen met deze nieuwe auto, successen bleven uit. Hier in Spa-Francorchamps kwam de ommekeer. Ingeschreven door de Mechelse Auto Klub reed het Traxx Racing duo onder moeilijke omstandigheden op Spa naar twee overwinningen. Rob Nieman moest al na de kwalificatie zijn Spirit Racing teamgenoot Richard Meester, na een crash in Stavelot, missen, maar reed zelf onder toeziend oog van zijn vele gasten naar twee tweede plaatsen. Ook vader en zoon Emile en Tom Drummen in hun BMW M2 40 voelden zich thuis op Spa en tweemaal een derde podiumplaats werd hun deel.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl