Eigenaren van auto’s die eeuwig op de achtergrond acteren kijken alweer reikhalzend uit naar de derde editie van het EMWalhalla, zaterdag 11 mei 2024 bij Louwman’s Toyota World in Raamdonksveer. Het evenement valt mooi samen met het derde lustrum van de vereniging Elk Merk Waardig. Als de lijn van afgelopen jaren zich doorzet, puilt het terrein straks uit van de bijzondere modellen die al zo lang onder de radar leven.

Sinds april 2019 bekommert Elk Merk Waardig zich om de onbekende en miskende auto’s van deze wereld, zonder enige vorm van leeftijdsdiscriminatie. De vereniging stevent dus af op haar 15-jarig bestaan en combineert dat logischerwijs met het EMWalhalla 2024, dat zoals altijd openbaar en gratis toegankelijk is. Immers, de verschoppelingen van de auto-industrie hebben al zoveel drempelvrees. De Fiat Tempra, de Nissan Cube, de Mercedes-Benz Vaneo, de Austin Maxi, de AMC Gremlin en de Citroën ZX worden telkens weer met de nek aangekeken. De Autozam AZ-1, de Peugeot iOn, de Vauxhall Ventora, de Kia Carnival, de Alfa Romeo Rio en de Volkswagen Derby doen bij velen zelfs niet eens een belletje rinkelen. Gelukkig vinden ze steun bij elkaar tijdens dit sympathieke buitentreffen, waar allemaal eigenaren zonder kapsones rondlopen. Er begint zich zelfs een steeds internationaler gezelschap te vormen en de reportage van de Britse vlogger HubNut afgelopen jaar zal dat alleen maar aanwakkeren.

Waarschijnlijk komen de deelnemers en spontane kijkers al tijd tekort om de potpourri van vele honderden vergeten en verguisde auto’s te bewonderen en te fotograferen. Evengoed mogen de vaste programma-onderdelen van het EMWalhalla niet ontbreken, namelijk het proefritcentrum ‘Stuurlui aan wal’ en de dynamische talkshow ‘Flop Gear’. Elk Merk Waardig leidt de bezoekers via een tijdlijn langs haar 15-jarige clubhistorie en wie daarna doorloopt, komt vanzelf in de grandioze museumcollectie van Louwman’s Toyota World terecht. Standjes met hebbedingen zijn present, de horeca houdt zelfs mensen met zere voeten van het rondbanjeren op de been en andere autoverenigingen komen het feestje extra opleuken. Zij kunnen zich aanmelden of vrijblijvend informatie opvragen via pr@elkmerkwaardig.nl. EMWalhalla duurt van 10.00 tot 15.00 uur en heet iedere liefhebber van harte welkom, zonder inschrijving vooraf en zonder entreegeld.

Meer informatie: www.emwalhalla.nl / www.elkmerkwaardig.nl / www.louwmanstoyotaworld.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl