Ook dit jaar lokt de Essen Motor Show autofans uit heel Europa naar de Messe Essen. Van 2 tot 10 december presenteren ongeveer 500 exposanten (preview day: 1 december) hun kleurrijke aanbod in de categorieën Performance & Racing, Tuning & Lifestyle, Motorsport en Classic Cars. De populariteit van het festival voor sportieve voertuigen is ongebroken. Dat komt ook door de diverse jubilea: exposanten en fans vieren dit jaar onder andere 75 jaar NASCAR en 20 jaar Tesla. Alleen al deze beide onderwerpen laten zien: de veelzijdigheid van de auto staat centraal in Essen.

“Op de Essen Motor Show is elk voertuig op zijn manier opwindend, mooi en uniek. Dit jaar besteden we speciale aandacht aan afwisseling en variantenrijkdom”, aldus projectleider Ralf Sawatzki. Dat begint al in hal 3, waar alles draait om de onderwerpen prestatie en racesport. Hier presenteren bijvoorbeeld de ADAC, de Mercedes-Fan-World, de Nürburgring, Ravenol en Red Bull Deutschland hun voertuigen en producten. Voor motorsportfans is er een bijzonder jubileum: ’75 jaar NASCAR’ luidt de titel van een special met 16 voertuigen uit meerdere series van de Amerikaanse racesport-organisatie.

En er is nog meer: Tuning en Lifestyle in hal 5, 6 en 7
Tuning is niet zomaar een hobby, maar een levensstijl en passie. De Essen Motor Show is het jaarlijkse, vertrouwde evenement van een gemeenschap die wordt gekenmerkt door individualiteit, creativiteit en openheid. In hal 5, 6 en 7 wordt zichtbaar waarom. Hier vinden bezoekers bekende fabrikanten zoals Borbet, H&R en Hankook Tire. Daarnaast zijn er eigentijdse merken zoals Foxed, JP Performance en Low Madness. Naast voertuigen en hoogwaardige tuningonderdelen hebben de exposanten ook mode in hun assortiment, met name hoodies, petten en T-shirts.

In Hal 5 gaat het hart van de tuningfans bijzonder snel kloppen: de tuningXperience verwelkomt bezoekers met ongeveer 150 fraai getunede privévoertuigen. Dit jaar schittert een bijzonder groot aantal zeldzame voertuigen in al hun pracht en praal. Tot de highlights behoren modellen als de Datsun GX 1200, Honda Acty en Jaguar XJS. Er zijn ook verschillende elektrische auto’s te zien, zoals een Cupra Born en modellen van Tesla. Over Tesla gesproken: de Californische autofabrikant wordt dit jaar 20. Dit viert mobiliteitsdienstverlener Next eShare.one bij zijn stand in hal 3 en toont verschillende voertuigen van het populaire merk.


Motorsport viert einde van seizoen in Essen

De snelste branche ter wereld, de motorsport, viert traditioneel het einde van het seizoen in Essen. In hal 8 behoren onder andere exposanten als de Automobielclub van Duitsland, de Duitse motorsportfederatie met het Duitse rallycrosskampioenschap, de Hockenheimring en de Special Touring Car Trophy. Daarnaast kunnen racesport-fans zich in de Event Area in hal 4 verheugen op snelle live presentaties.

Last, but not least is de Classic & Prestige Salon van de organisator S.I.H.A. in hal 1 en 2 de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van oldimers en youngtimers. Het aanbod omvat bijzonder veel modellen met een sportieve touch. Ook reserveonderdelen, modelauto’s en accessoires lokken het publiek naar de stands. Bovendien vieren exposanten en organisatoren actuele jubilea en presenteren onverkoopbare highlights uit de autogeschiedenis.

Tickets verkrijgbaar in de onlineshop
De Essen Motor Show omvat dit jaar negen hallen en neemt daarmee bijna het hele beursterrein van Essen in beslag. Op preview day
(vrijdag 1 december) en zaterdag en zondag is het festival voor sportwagens geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maandag tot en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar op www.essen-motorshow.de. Een gewone dagkaart kost 20 euro (met korting 16 euro). Op preview day (1 december) kost de toegang 32 euro (met korting 27 euro). Middagtickets zijn verkrijgbaar voor 14 of 17 euro.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl