Afgelopen zaterdag was de eerste bijeenkomst van de nieuwe stichting ikwilrallyrijden.nl. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om de Nederlandse rallysport in de breedste zin te promoten. Iedereen die de rallysport een warm hart toedraagt was bij deze ‘rallydag’ van harte welkom in de werkplaats van het door Peter Wieringa geleide WDM Motorsport.

Aanwezig waren ook een aantal gastsprekers die op zowel het Europees en wereldniveau hebben geacteerd. Zij vertelden over hun ervaringen en hoe zij zich op een wedstrijd voorbereiden. Harm van Koppen, Annemieke Hulzebos, Kevin Abbring en Marcel Piepers spraken vanuit hun persoonlijke ervaring.

Tijdens een kringgesprek bleken vooral de deelnemers die net hun licentie hebben gehaald en de eerste kilometers hebben afgelegd, toch met vragen te blijven zitten. De ervaringen van de gastsprekers brachten hierin veel uitkomst.

Het grote nieuws van deze dag was echter dat er een nieuwe rallyschool kon worden aangekondigd. Marcel Piepers en Annemieke Hulzebos kregen die ochtend vanuit de KNAF het groene licht om rijders en navigators officieel te mogen gaan opleiden. Met hun ervaring willen zij nieuwe aanwas een gedegen opleiding gaan geven. Zowel aan rijders als aan navigators.

De stichting biedt niet alleen de eerder genoemde opleidingen voor rijders en navigators, maar kan ook al het andere verzorgen dat nodig is om een rally te rijden. Of je nu een eigen rallyauto hebt of een auto wilt huren. Het onderhoud ervan, voor en tijdens een wedstrijd, kan bij de stichting ondergebracht worden. Ook het vervoer van de auto van en naar een wedstrijd en de catering kan door de stichting verzorgt worden.

Tot slot kijkt de stichting terug op een zeer geslaagde eerste dag en bedankt WDM Motorsport en haar medewerkers voor hun. ondersteuning.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Wolbertie Ruiter – info@ikwilrallyrijden.nl

Foto: Edwin Hengelman & RallyNieuws

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl