Zoals inmiddels traditie is, trapte de FFR-FOR het seizoen 2023 af met twee races op de beroemde Hockenheimring. In beide races afgelopen weekend was het Ralf Goral uit Duitsland die de scepter zwaaide in zijn Formule Opel, toen hij na een pauze van twee jaar terugkeerde in de FFR-FOR-serie. De enige rijder die hem kon uitdagen was Pascal Monbaron uit Zwitserland, die in zijn eerste race ooit in een Formule Opel twee keer als tweede eindigde.

In de Formule Ford 1600 klasse reed Klaus-Dieter Häckel uit Duitsland zijn Van Diemen RF91 twee keer onbetwist naar de eerste plaats.

David Schneider uit Zwitserland volgde in race 1 aanvankelijk de twee leiders op de voet, maar viel later terug door motorproblemen en eindigde de race als vijfde. George Tomsen uit België versloeg Alan Willamson uit het Verenigd Koninkrijk in de strijd om de derde plaats, terwijl Jochen Thissen uit Duitsland al na vijf ronden moest opgeven. In race 2 eindigde Georges Tomsen, na een felle strijd om de derde en vierde plaats, de race met slechts 2,241 seconden voorsprong op Jochen Thissen. Thissen had een geweldige start, hoewel hij achteraan de startgrid aan de race begon begon. Alan Williamson kwam als vijfde over de streep, terwijl David Schneider als zesde eindigde, opnieuw vanwege motorproblemen.

In race 1 vocht Geert Wynants uit België (95) fel om de derde plaats in de FF2000 klasse met regerend VFV GLPpro kampioen Simone Busch (807).

In de Formule Ford 2000-klasse domineerden de Nederlandse coureurs Henk Van der Spoel (Reynard SF86) en Onno Zuidema (Reynard SF84) het veld, waarbij Van der Spoel de eerste en Zuidema de tweede race won. In race 1 vocht Geert Wynants uit België in zijn Royal RP27 fel om de derde plaats met regerend VFV GLPpro-kampioene Simone Busch in haar Reynard SF84, waarbij Wynants uiteindelijk voor Busch over de streep kwam. Stefan Schroyen, ook uit België, werd vijfde in zijn Royal RP27. In de tweede race sloeg de auto van Simone Busch helaas af op de pre-grid en wilde niet meer herstarten, waardoor Wynants gemakkelijk de derde plaats pakte, met Stefan Schroyen als vierde.

In de Formule Ford 2000-klasse domineerden Henk Van der Spoel (59) en Onno Zuidema (69) het veld, waarbij Van der Spoel de eerste en Zuidema de tweede race wonnen.

In de Formule Ford 1600-klasse reed Klaus-Dieter Häckel uit Duitsland in zijn Van Diemen RF91 onbetwist naar de eerste plaats, waarbij hij zelfs de tijden van enkele Formule Ford 2000’s overtrof. Roel Mulder (PRS RH02) kwam in beide races als tweede en Gerhard Hauschulte (Van Diemen RF87) als derde over de streep.

Ralf Goral (9) won beide races op Hockenheim bij zijn terugkeer in de FFR-FOR Formule Opel-klasse, voor Pascal Monbaron (96).

“Helaas hadden we deze keer geen volledige grid”, zegt FFR-FOR-seriecoördinator Wilco Ibes. “Door blessures en ziekte misten we vier rijders, terwijl nog eens drie vaste rijders moesten afzeggen omdat ze hun auto niet op tijd klaar konden krijgen. Dus een woord van dank aan de rijders die wel naar Hockenheim zijn gekomen. De circuitomstandigheden waren perfect en we hebben twee mooie races gezien zonder incidenten. Voor ons volgende evenement gaat de FFR-FOR naar Oscherleben Motorsport Arena, voor de Prijs van de Stad Magdeburg, op 13 en 14 mei.”

Over de FFR-FOR
De FFR-FOR maakt deel uit van de AvD Historic Race Cup voor formuleauto’s. In de serie rijden naast amateurs en liefhebbers ook jonge carrièregerichte coureurs in de Formula Ford 1600, Formula Ford Zetec, Formula Ford 2000 en Formula Opel single-seaters. Met hun eenvoudige techniek bieden deze de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het racen met formulewagens. In de FFR-FOR serie rijden coureurs uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met raceweekends in Duitsland, België en Nederland. Voor meer informatie: www.ffr-for.eu.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl