Met de elfde tijd in de tiende etappe van de Dakar Rally zijn Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven zeer tevreden. Het was een leuke proef die de dames ontzettend meeviel. Vandaag was het genieten met een grote G. Dat werd nog extra benadrukt door een leuk welkom bij de finish van de proef.

“Dit was echt een topdag,” vertelt Anja. “Ik vond het een superleuke proef om te rijden. We hadden wel wat stukken met vervelende stenen, maar veel minder dan verwacht. De rest waren mooie zanderige paden door hele mooie canyons. Het uitzicht was ook geweldig, dan is het bijna jammer dat je daar niet meer van kunt genieten.”

De dames blijken goed om te gaan met de banden. “We hadden vandaag geen reservebanden nodig, maar Vick Versteijnen had er te weinig bij. Dus we hebben er eentje aan hem gegeven zodat hij weer door kon. Aan de finish van de proef stonden er nog vrienden van ons te wachten om ons te verwelkomen. Dat was een hele leuke verrassing!”

Morgen wordt de voorlaatste etappe verreden van deze rally, met nog 420 kilometer op snelheid kan er nog van alles gebeuren. Het belooft een fysieke uitdaging te worden met veel stenen en een grote kans op lekke banden. De etappe start in Al Ula en finisht in Yanbu.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl