Boss Machinery met chauffeur Janus van Kasteren Jr., navigator Marcel Snijders en monteur Darek Rodewald gingen vandaag voor de eerste plaats en gingen met een hoog tempo van start. Helaas hadden ze halverwege de klassementsproef wat kleine problemen en verloren daardoor veel snelheid.

Even later kwamen ze Mitchel van den Brink tegen, die spanbanden nodig had om hun vrachtwagen vast te zetten. Dus stopten de heren en gaven de hunne zodat Mitchel zijn truck kon repareren en de race kon voortzetten.

Toen ze een scherpe rots raakten, kregen ze opnieuw een lekke band en begonnen ze meteen meer mechanische problemen te onderzoeken die ze eerder hadden. De truck reed goed, maar verloor wat vermogen door slijtage aan de aandrijfas. Dit kostte enige tijd om te vervangen en te repareren door deskundige monteur Darek.

Door deze problemen onderweg konden ze niet op de eerste plaats eindigen, maar ze kwamen toch op de 6e plaats terecht met slechts 16m09s achter Gert Huzink, die als eerste finishte in deze etappe.

Becx Competition Team de Rooy FPT
Michiel Becx had een geweldige dag en kwam op de 3e plaats in etappe 10. Mede door slimme navigatie van Edwin Kuijpers hadden ze mooie tijd gewonnen en enkele andere concurrenten ingehaald.

En voor het eerst in deze loodzware editie van de Dakar Rally kregen ze geen lekke band. Wat mag worden aangemerkt als een primeur in de zware en vrijwel onmogelijke ‘battle of the monsters’ van dit jaar.

Over het algemeen hadden ze een geweldige dag zonder problemen onderweg en waren ze slechts 9 minuten verwijderd van de eerste die finishte.

De tiende etappe is genieten met een hoofdletter G voor de Dames
Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven zijn zeer tevreden met de elfde tijd in de tiende etappe van de Dakar Rally. Het was een leuke etappe waar de dames erg van genoten. Vandaag genoten we met een hoofdletter G. Dit werd nog eens extra benadrukt door een mooi welkom aan de finish van de etappe.

“Dit was echt een geweldige dag”, zegt Anja. “Ik vond het een geweldige etappe om te rijden. We hadden wel enkele plekken met vervelende stenen, maar veel minder dan verwacht. De rest waren prachtige zandpaden door hele mooie canyons. Het uitzicht was ook geweldig, het is bijna zonde dat je er niet meer van kunt genieten.”

De dames blijken goed met de banden om te kunnen gaan. “We hadden vandaag geen reservebanden nodig, maar Vick Versteijnen had er niet genoeg. Dus hebben we hem er een gegeven, zodat hij verder kon. Aan de finish van de etappe stonden enkele vrienden van ons te wachten om ons te verwelkomen. Dat was een hele leuke verrassing!”

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl