Na negen etappes in de Dakar Rally beginnen Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven te merken dat de zwaarte van de rally zijn tol begint te eisen. Op de lange etappe worden de dames kriskras over plateaus gestuurd. Desondanks maken ze geen fouten en komt de Iveco Powerstar probleemloos door de etappe.

De proef van vandaag staat zeker niet in het rijtje van de leukste etappes volgens Anja. “Het was fysiek de zwaarste etappe tot nu toe. Hij was lang en vervelend met allemaal lusjes over stenen en lava. We zijn weer flink door elkaar geschud en het doet gewoon pijn. Maar, we zijn er wel weer. Een dag dichter bij de finish.”

In de cabine maken de dames geen fouten. “Het was soms wel lastig, zeker met die lage zon aan het einde van de dag. Dan wordt navigeren nog even wat moeilijker, maar we hebben alle waypoints gehaald. Dus we zijn tevreden. Ook geen lekke banden en de truck houdt zich heel erg goed.”

De tiende etappe is een lange lus rondom Al Ula. Er worden weer veel stenen en gravel verwacht. De proef is 371 kilometer lang en rijdt door de monumentale rotsen en canyons uit deze regio.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl