MP Motorsport heeft de bezetting van zijn GP3-team compleet gemaakt door Will Palmer aan zich te binden. De 21-jarige Palmer voegt nog meer talent toe aan een nu driekoppige aanval van MP op de GP3 Series: de Brit neemt plaats naast Niko Kari en Dorian Boccolacci, die MP al eerder contracteerde voor zijn debuutseizoen in de GP3.

 

2018 GP3 Series Test 3
Circuit Jerez, Jerez de la Frontera, Spain
Tuesday 17th April 2018
Will Palmer (GBR, MP Motorsport)
Photo: Joe Portlock/GP3 Series Media Service.

Palmer en MP Motorsport gaan met elkaar in zee na een positieve GP3-test op het circuit van Barcelona. De Engelsman promoveert naar de GP3 na een sterk seizoen in de Formule Renault 2.0. Daarin reed hij naar drie zeges en tien podiumplaatsen, op weg naar de tweede plaats in het kampioenschap.

“Het is geweldig om de opstap te kunnen maken naar de GP3”, aldus Palmer, een voormalig winnaar van de McLaren Autosport BRDC Young Driver Award, “en ik ben blij dat ik dat met MP kan doen. De test in Barcelona heeft me het vertrouwen gegeven dat we samen de klus kunnen klaren. Ik kan bovendien mijn krachten meten met twee sterke teamgenoten als Niko en Dorian, die er ook aan zullen bijdragen dat ik snel in deze auto en deze klasse mijn weg vind.”

 

BARCELONA, 17-18 April 2018: GP3 Test at Circuit de Barcelona-Catalunya. Will Palmer #23, MP motorsport. © 2018 Klaas Norg / Dutch Photo Agency.

“Will heeft een uitstekend jaar in de Formule Renault 2.0 meegemaakt”, aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “Dus ik ben erg blij dat we hem hebben kunnen vastleggen voor zijn debuutseizoen in de GP3. Met Will, Niko en Dorian beschikken we nu over drie topcoureurs. Ik kijk er dan ook reikhalzend naar uit om met deze drie jongens het seizoen te beginnen.”

Palmer begon zijn autosportcarrière in het Ginetta Junior-kampioenschap voordat hij de stap maakte naar de monoposto’s. In 2015 veroverde hij de titel in het Britse BRDC F4-kampioenschap, nadat hij het jaar ervoor al de Winter Series in die klasse had gewonnen. Zijn eerste seizoen in de Formule Renault 2.0 leverde een overwinning en twee podiumplaatsen op, goed voor een zevende plaats in de eindstand, waarna hij vorig jaar tot de tweede plaats in het kampioenschap reikte.