Het vierde evenement van de 2018 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Jarno Iprenburg (RAEK Racing) voor Ronald Lenters (MB Motorsport) en Lex Peters (MB), in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door Sandifort ID met Plan Garant als podiumsponsor.

Maar liefst eenendertig Westfields traden aan voor de tijdtraining. Jorn Boertien pakte pole position, 0.009 seconde voor Dennis de Groot. Willem Vriend pakte de derde stek.

Boertien startte slecht in de eerste race, maar kon aanhaken bij de kopgroep bestaande uit de Groot, Ronald Lenters, Vriend, Floris Dullaart, Jarno Iprenburg en Lex Peters. Deze groep duelleerde de hele race en de koppositie wisselde meerder male. Dullaart won uiteindelijk, voor de Groot en Iprenburg.

De tweede race was een copie van de eerste: De Groot, Lenters, Vriend, Dullaart, Iprenburg, Peters en Boertien in duel, waarbij ditmaal Lenters 0.014 seconde voor Iprenburg over de finish kwam met Vriend op de derde plek.

Door technische problemen kon De Groot niet meer van start gaan, maar ook zonder hem zag race drie vele leiders- en positiewissels in de kopgroep. Hoewel Peters gedurende de race een foutje maakt, wist hij de winst naar zich toe te trekken, voor Iprenburg en Lenters.

De algehele zege was nipt voor Iprenburg voor Lenters met slechts één punt verschil. Peters, Vriend, Floris Dullaart en Mies van Grunsven maakten de top zes vol. Lenters leidt het kampioenschap voor Vriend en Peters.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is 3 augustus op Circuit Zandvoort.

Foto’s:  Ivan Kok, Thomas Bakker en Margo van Toor.