We hebben goed nieuws, na meer dan 1,5 jaar stil te hebben gelegen door de corona-crisis gaan we weer ovalracen in Ter Apel! Na een drietal succesvolle (besloten) trainingsmiddagen voor deelnemers aan de ovalraces, eerder dit jaar, kunnen we nu eindelijk weer starten met “echte” wedstrijden die ook nog gaan meetellen voor het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing 2021! Het kampioenschap zal dit jaar echter niet, zoals normaal gesproken, uit 6 wedstrijddagen bestaan, maar uit “slechts” 4 wedstrijddagen. Dit gebeurt dan op zondag 11 juli a.s., zaterdag 11 september + zondag 12 september (speedweekend) en zondag 3 oktober (finales). Al deze 4 wedstrijddagen zullen meetellen voor dit kampioenschap. Uiteraard zullen we op zondag 17 oktober, als uitsmijter, dan ook nog eens de autocrossdag organiseren.

 

 

De races op zondag 11 juli zijn mét publiek, maar wel met de nog steeds geldende 1,5 meter regel. Er is dus voor de deelnemers en het publiek geen negatief test- of vaccinatiebewijs noodzakelijk. Maar er kan uitsluitend voorafgaand aan het evenement een entreebewijs gekocht worden in de online ticketshop, aan de kassa worden tijdens de wedstrijddag zelf géén kaarten meer verkocht. Er is slechts een beperkte capaciteit aan publiek toegestaan, om de 1,5 meter afstand regel te kunnen naleven. (voor entreetickets zie; www.ovalracing-terapel.nl of www.eventree.nl )

 

 

Op zondag 11 juli gaat dus eindelijk weer een nieuw seizoen ovalracing van start. Na 1,5 jaar niet geracet te hebben, gaan voor de 42e keer de vele coureurs uit binnen- en buitenland strijden om de Internationale NK titels in de diverse klasses over vier wedstrijden op het circuit de Polderputten in Ter Apel. Met goed gevulde raceklasses en daarmee sterke deelnemersvelden belooft het wederom een spectaculair seizoen te worden. Ook zal de NNO naast alle deelnemende klasses van het NK Ovalracing ook telkens een zgn. contact-klasse aan het programma wordt toegevoegd. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan een duidelijke behoefte van het puliek, een combinatie van full speed races van de non-contact klasses afgewisseld door een klasse waarbij onderling contact tussen de auto’s is toegestaan, dit draagt zorg voor een compleet en zeer spectaculair autosportprogramma met voor ieder wat wils. Tijdens deze openingsraces zullen de Saloon Stockcars en Bangerstox als contact klasse, beiden hun opwachting maken.

 

 

Deelnemersveld Rookie Rods groeit sterk
Bij de reguliere klasses is de grootste groei in deelnemers te zien bij de Rookie Rods. Na de invoering 2 jaar geleden zullen we in de loop van het seizoen weleens meer dan 20 deelnemende auto’s kunnen gaan halen. Deze echte instapklasse binnen het ovalracen voor coureurs vanaf 16 jaar wint dus snel aan populairiteit. De maximale cilinderinhoud is 1600 cc en het maximale vermogen van de auto’s in deze klasse is begrenst op 130 pk. Sander van der Heijden uit het brabanste Nuland  is de regerend Nederlandskampioen, maar hij heeft samen met Niek v.d. Akker de overstap gemaakt naar de 2.0 Hotrods. Hij wordt dus een interessante strijd wie hen op zal volgen. Maar met zoveel deelnemers zal een dosis geluk en vooral constant presteren belangrijk worden om hoge ogen in de titelstrijd te kunnen gooien. Vooral uit de eigen regio zijn er een hoop nieuwe titelkandidaten bijgekomen.

 

 

De 2.0 Hotrodklasse, met haar roots in Engeland, begint aan het zevende seizoen op het circuit in Ter Apel. Deze klasse wint nog altijd aan populariteit en zou ook zo maar eens voor een startveld van meer dan 20 auto’s kunnen gaan zorgen. Dit in combinatie met het racen op de korte baan in Ter Apel staat garant voor spannende deur aan deur races. De nieuwe namen in deze klasse hebben de meerderheid. Maar liefst 10 nieuwe coureurs mag de organisatie verwelkomen. Opvallend hierin is dat zowel de Nederlandskampioen en vice-kampioen uit 2019 van de Rookie Rods, Sander van de Heijden en Niek van den Akker, de overstap hebben gemaakt om hoge ogen in deze klasse te gaan gooien.  Het wordt interessant om te zien of zij meteen de regerend kampioen, Rik van der Linden, het vuur aan de schenen kunnen leggen.

 

 

De National Hotrods zijn de koningsklasse van het ovalracen. Mark Teuben uit Ter Apel zal de titel gaan verdedigen in deze klasse. Maar wat zal hij alles uit de kast moeten halen om deze verrassende prestatie uit 2019 te kunnen herhalen. Wat te denken van routinier John van den Bosch uit Rosmalen, Reimon Bos uit Noord Sleen, Niek Damstra uit Giekerk, Jeffrey Zwiep uit Valthermond en Ter Apelers Johan Sanders en Erik Emming. Zij hebben allemaal de titelaspiraties en het materiaal tot hun beschikking om die uiteindelijk te kunnen realiseren. Catrinus Vochteloo uit Smilde en Arno Gons uit Oude Pekela zullen hun debuut in deze klasse gaan maken, maar zijn bekende namen binnen het ovalracen.

 

 

In de SuperRods wordt ook een prachtige strijd verwacht, want ervaren coureurs Harm Veenstra uit Sellingen en Kevin Zwiep uit Schoonoord zullen met zeer snel materieel aan de start verschijnen. Zij moeten het onder andere op gaan nemen tegen meervoudig kampioen Superklasse, Ad Monster uit Dordrecht. Hij maakt na 27 jaar afwezigheid zijn rentree weer op het Ter Apeler ovaal. Hij heeft afgelopen jaar een prachtige Ford Capri voorzien van een zware Chevrolet V8 motor, met recht een kanon op wielen.

Daarnaast zullen ook de Juniorenklasse (deelnemers van 11 t/m 16 jaar), de Standaardklasse 2000, BMW Cup en de Saloon Stockcars & Bangerstox hun opwachting maken op het circuit de Polderputten aan de Hanetangerweg in Ter Apel. De races zullen zondag 11 juli om 11.30 uur van start gaan, alle klasses komen drie keer aan de start. De organisatie, maar ook de coureurs staat te trappelen om er weer een fantastische show van te maken voor de vele racefans die het ovalracen rijk zijn. Meer info over de wedstrijden is te vinden op www.ovalracing-terapel.nl of via de Facebook & Instagram pagina van NNO Ter Apel.

Tickets uitsluitend in de online voorverkoop via:
www.eventree.nl of www.ovalracing-terapel.nl

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)

Aanvang:
11:30 uur tot ongeveer 18:00 uur