Na de sterke overwinning tijdens de ELE Rally zijn Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans erop gebrand om de goede vorm een vervolg te geven. De tweede wedstrijd van de Yaris GR Challenge is de Vechtdal Rally rondom Hardenberg op zaterdag 18 juni. In totaal staan er zes Toyota Yaris GR’s aan de start, waarbij Vrielink de rally start als kampioenschapsleider.

“De ELE Rally was nagenoeg perfect,” vertelt Vrielink. “Dat hopen we nu ook in de Vechtdal Rally te laten zien. Vorig jaar reden we daar goed en scoorden we de vierde plaats in de 206 Cup, ik heb hem ook al twee keer genavigeerd, dus ik heb meer ervaring in deze rally dan in de ELE Rally. Ze hebben dit jaar veel gewijzigd aan de proeven, maar ik heb er ontzettend veel zin in om meer te gaan rijden.”

In de Yaris GR Challenge staan zes auto’s aan de start. “Dat is er eentje meer dan in de ELE Rally. We hebben deze keer twee rijders die voor het eerst in de auto stappen. Dat zijn Bart Luijbregts en Eduard Eertink. De andere rijders zijn Roel van der Zanden, Jan Roenhorst en Niek Oude Luttinkhuis. Het doel is om ook de tweede wedstrijd te winnen om zo veel punten te scoren voor de challenge.”

In totaal worden er 10 proeven verreden tijdens de Vechtdal Rally. De start is om 13:01 uur, daarna volgen er 5 proeven in de omgeving van Hardenberg. Om 15:56 uur is de service bij Prima Equipment in Hardenberg. Daarna worden nogmaals de vijf proeven verreden. De finish is rond 19:00 uur.