In sommige landen en regio’s is het seizoen 2019 in de TCR-toerwagenklasse al begonnen, terwijl de meeste andere series de komende weken starten. Daarmee neemt ook de voorvreugde toe voor de eerste editie van de TCR SPA 500 (4-6 oktober 2019), de nieuwe lange-afstandsrace als vlaggenschip voor de serie, een gezamenlijk initiatief van World Sporting Consulting Ltd (WSC) als bedenker en rechthebbende op het TCR-reglement en het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat voor de promotie en de doorvoering van het evenement zorgt.

De aankondiging van de TCR SPA 500 als nieuw evenement om de snel groeiende TCR-klasse meer voor het voetlicht te halen, werd door teams, rijders en fabrikanten met groot enthousiasme begroet. “Het vooruitzicht van een echte lange-afstandsrace over 500 ronden op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, uitsluitend voor TCRauto’s, zodat gelijke kansen gegarandeerd zijn, is een kans die geen enkele zichzelf respecterende coureur wil laten lopen”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC.

De TCR SPA 500 omvat alle elementen die een lange-afstandsrace zo bijzonder maken: rijden in daglicht en in het donker, teams van drie tot maximaal vijf rijders en het belang van de juiste strategie ten aanzien van pitstops, bijtanken, rijders- en bandenwissels. Voeg daarbij de uitdagingen van een van de beroemdste circuits ter wereld en een regio die berucht is vanwege zijn wisselende weersomstandigheden, en het is duidelijk dat de TCR SPA 500 een niet te missen evenement is!

Al zo’n 30 teams uit elf verschillende landen, niet alleen uit Europa, maar ook uit Azië en Australië, hebben zich al ingeschreven voor deelname aan het evenement dat een gedenkwaardige race belooft te worden. “Voor teams die buiten Europa zijn gehuisvest, hebben we een speciaal arrangement dat tevens het transport van hun auto en materiaal naar Spa-Francorchamps en terug omvat”, verklaart Gerrie Willems. “Met onze rijke ervaring dankzij het organiseren van lange-afstandsraces over de hele wereld sinds 2006 zorgen wij voor alle logistieke aspecten.”

Promotie en merkactivatie

Fabrikanten die zijn vertegenwoordigd in de TCR-categorie hebben de mogelijkheid om de TCR SPA 500 te gebruiken voor de promotie van hun merk. Hiertoe zal een verwarmde ruimte als een beurshal worden opgezet in de paddock van Spa-Francorchamps, waar merken hun eigen stand kunnen inrichten. Tot de mogelijkheden voor merkactivatie behoren ook exclusieve parkeerplaatsen en paraderondes voor eigenaren en/of clubleden van de diverse merken. Kostenloze toegangskaarten voor het evenement kunnen worden gedistribueerd via de dealernetwerken van de fabrikanten.

Op donderdag 3 oktober is er een parade met raceauto’s en rijders van het circuit van Spa-Francorchamps naar Malmedy, gevolgd door een handtekeningsessie in het centrum van Malmedy. Trainingen en de kwalificatie vinden op vrijdag 4 oktober plaats. De race start op zaterdag 5 oktober om 17.00 uur, de finish is op zondag 6 oktober om 16.00 uur gepland. De Supercar Challenge, de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België zijn de officiële klassen in het voorprogramma van het evenement. Er is live-commentaar van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, alsmede live-streaming van het evenement via meerdere kanalen. Hankook is de exclusieve en officiële bandenleverancier. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.