Met de vernieuwde XB7 laat autofabrikant ALPINA vanaf het modeljaar 2023 deze luxe Sports Activity Vehicle (SAV) profiteren van een reeks updates, waaronder de nieuwste generatie V8-motoren, een nieuw en vooruitstrevend ontwerp en de nieuwste innovaties op het gebied van rijhulp en connectiviteit. De ALPINA XB7 beschikt over drie zitrijen en biedt een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven personen.

Het nieuwe uiterlijk van de ALPINA XB7 wordt gekenmerkt door een modern, tweedelig lichtontwerp. De verlichte BMW ‘Iconic Glow’-nier is een blikvanger. De ALPINA voor- en achterbumpers nemen de nieuwe designtaal van het exterieur over en maken de krachtige uitstraling compleet. De hoge eisen van de luxeklasse worden weerspiegeld in de uitgebreide standaarduitrusting. ALPINA interieurdetails, zoals de blauw verlichte versnellings-keuzeschakelaar, zetten exclusieve accenten in het interieur. Elke auto van ALPINA is genummerd en deze exclusiviteit is zichtbaar op het productieplaatje in de middenconsole. Het BMW Operating System 8 tilt de interactie tussen bestuurder en voertuig naar een nieuw, digitaal niveau. Intuïtieve bedieningsopties worden aangevuld met geoptimaliseerde, aanpasbare weergaven. Het nieuwe ontwerp van het grote gebogen display heeft het typische ALPINA blauwgroene kleurenschema.

De V8-motor met bi-turbo-oplading haalt een vermogen van 621 pk uit een cilinderinhoud van 4,4 liter. Dankzij de hoge prestatie- en vermogensreserves bereikt de ALPINA XB7 unieke rijprestaties voor deze voertuigklasse: deze top-SAV bereikt de 100 km/uur-grens in slechts 4,2 seconden; de sprint naar 200 km/uur duurt 14,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 km/u. State-of-the-art motortechnologie, waaronder het BMW mild hybrid-systeem, vormt de basis voor de hoge prestaties en bijna onuitputtelijke vermogensreserves van de aandrijving. Kenmerkend is een hoog koppel dat vroeg kan worden opgeroepen: 800 Nm is al beschikbaar vanaf 1.800 tpm. De hoge vermogensreserves van de aandrijving zijn op elk moment voelbaar en beschikbaar, wat de kern van de unieke ALPINA-rijervaring vormt.

De nieuwste transmissiegeneratie van ZF met geïntegreerde 48 volt vermogenselektronica biedt schakelcomfort op het hoogste niveau. Afhankelijk van de gekozen rij- of transmissiemodus is het schakelen nauwelijks merkbaar en soepel of sportief aanwezig. De aandrijfkrachten worden door de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving volledig variabel over de voor- en achteras verdeeld. Als het om weggedrag gaat, wordt de ALPINA XB7 gekenmerkt door precisie in combinatie met eersteklas reiscomfort. De technische basis voor dit brede scala aan rijervaringen wordt gevormd door het ALPINA-sportonderstel met adaptieve dempers, twee-assige luchtvering en actieve rolstabilisatie. De rijhoogte kan tot 40 mm worden verlaagd, afhankelijk van de gekozen rijmodus of bij snelheden boven de 160 km/uur (20 mm) en 250 km/uur (40 mm); dat komt met name de rechte-lijn stabiliteit en luchtweerstand ten goede. De daarmee gepaard gaande verlaging van het zwaartepunt en veranderingen in de geometrie van de ophanging hebben een significant positief effect op het dynamische rijgedrag en de wegligging.

Voor de ALPINA XB7 biedt de fabrikant uit de eigen bekledingsstudio het meest uitgebreide assortiment Lavalina lederen interieurs uit de geschiedenis van het bedrijf. De klant kan tot in detail bepalen hoe het interieur moet worden. Bij ALPINA zijn er geen grenzen op het gebied van personalisatie.

De vernieuwde ALPINA XB7 is per direct te bestellen bij exclusief ALPINA vertegenwoordiger voor Nederland, Dusseldorp, met vestigingen in Apeldoorn en Den Haag.

www.dusseldorpalpina.nl

OVER DUSSELDORP AUTOMOTIVE
Dusseldorp Automotive heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1909 met de verkoop van twee- en vierwielers. Sinds 1959 wordt het merk BMW vertegenwoordigd, waarmee Dusseldorp de oudste en een van de grootste BMW-dealers van Nederland is. Het familiebedrijf bedient met rond de 400 gepassioneerde medewerkers duizenden tevreden klanten vanuit 10 locaties met 8 BMW vestigingen (www.dusseldorpbmw.nl), 5 MINI vestigingen (www.dusseldorpmini.nl), een BMW Motorrad vestiging (www.dusseldorpmotorrad.nl) en 3 eigen schadebedrijven. Onlangs bereikte Dusseldorp overeenstemming over de overname van de VMD Groep met BMW- en MINI-dealer vestigingen in Assen en Groningen en de servicevestiging in Nieuwe Pekela. Dusseldorp Automotive behoort tot de top-20 van de Nederlandse dealerholdings.

Dusseldorp is partner van onder meer eredivisievoetbalclub AZ Alkmaar, van ex-voetballer Andy van der Meijde, Hockey Club Klein Zwitserland, Gwen van Poorten, Tom Coronel, muzikant Ruben Hein en van de BMW Racing Cup. Door middel van deze partnerships toont Dusseldorp zich graag betrokken bij sterke partijen en personen in de regio’s waarin Dusseldorp actief is en biedt het haar klanten de unieke gelegenheid te genieten van onder andere sport en cultuur.

OVER ALPINA
ALPINA, dat in 1965 werd opgericht door Burkard Bovensiepen, wordt momenteel geleid door de oprichter en zijn twee zoons, Andreas en Florian. De automobielen die de fabriek verlaten hebben hun eigen VIN-code, want deze fabriek is als zelfstandige fabrikant geregistreerd in Duitsland. Bij ALPINA in Buchloe (D) werken zo’n 330 medewerkers, waarvan een derde deel zich bezighoudt met ‘research and development’.

ALPINA bouwt al meer dan een halve eeuw unieke automobielen die zich onderscheiden door hun krachtige doch zuinige motoren, verfijnde wielophanging, onmiskenbaar design en vanzelfsprekende bediening, samengebracht door middel van exclusief vakmanschap. Zo kunnen individuele auto’s voor de echte connaisseur worden ontwikkeld die de exclusiviteit van kleinschaligheid combineren met de hoge mate van kwaliteit en veiligheid die het resultaat is van moderne, geautomatiseerde productie. In het voorjaar van 2022 kondigde BMW AG aan ‘ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG’ over te nemen; ALPINA blijft echter als zelfstandig merk bestaan en bijzondere auto’s leveren.

Het palet aan modellen dat ALPINA heeft ontwikkeld, wordt wereldwijd exclusief aangeboden via streng geselecteerde BMW-dealers, in Nederland door de vestigingen van Dusseldorp Automotive in Den Haag en Apeldoorn. Sinds 1979 houdt ALPINA zich ook bezig met de handel en opslag van exclusieve wijnen, waarbij meer dan 1.000 toonaangevende restaurants en talrijke andere klanten vertrouwen op de kennis en het vakmanschap van ‘ALPINA Wein’.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl