Tijdens de Zandvoort 500 is het Erik van Loon, Harrie Kolen, Frans Verschuur en Olivier Hart gelukt om de derde plaats te bemachtigen. In de Renault Sport R.S.01 noteert het team tevens de snelste tijd, zij finishen binnen een halve seconde van de nummer 2.

“Het was een hele mooie dag,” vertelt Van Loon. “Tijdens de eerste training was de baan nog wat vochtig en daar maakten we een klein uitstapje op een natte kerb. Zonder echte schade konden we verder en wilden we een podiumplaats proberen te scoren. Dat was niet makkelijk met veel andere snelle auto’s in onze klasse, dus het was onze taak om consistent te zijn en geen fouten te maken. Last-minute is Olivier nog ingestapt in het team en dat bleek een goede toevoeging.”

Hart reed snelle rondetijden. “En die hadden we ook nodig. We moesten een paar plaatsen goed maken en Olivier bleef snelle rondes rijden. Het was een goede race van ons en ik ben ook erg blij met de derde plaats. Het was alweer even geleden dat we met de Renault hebben gereden, maar we zaten snel weer in het goede ritme. Op naar de volgende!”

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl