Op woensdag kwam het telefoontje en vier dagen later is Förch Racing een tweede en derde plaats rijker in de Duitse Porsche Carrera Cup. Jaap van Lagen stapte als gelegenheidscoureur in de Porsche van het Poolse team en meldde zich vanaf de eerste meters direct vooraan op de Nürburgring.

 

 

“Ik zou al aanwezig zijn omdat ik vier rijders uit de Duitse cup bij sta als coach. Maar zelf racen is natuurlijk nog mooier”, meldt liefhebber Jaap van Lagen na zijn bijzondere avontuur. De 485 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup van Förch Racing paste de routinier uit Ede vanaf de allereerste meters als een maatpak.

In de vrije training op zaterdag klokte Jaap direct de snelste tijd. In de kwalificatiesessie voor de twee races (één op zaterdag, één op zondag) bleek de vliegende ronde tot twee keer toe goed voor de tweede tijd. “Het team heeft echt een fantastische auto neergezet. Ik had twee heel goede rondjes en dan sta je dus op de eerste rij!”

De terugkeer van jewelste in de Porsche Carrera Cup kreeg nog meer inhoud op zaterdagmiddag. Vanaf de eerste rij kwam Jaap zaterdagmiddag ongeschonden weg bij de start van race 1. Hij sloot als tweede aan achter pole sitter en Porsche junior Thomas Preining. Na 19 ronden was podiumresultaat nummer één een feit met een tweede plaats. “Zo is het helemaal niet erg om een beetje saaie wedstrijd te hebben”, lachte Van Lagen.

 

 

De tweede wedstrijd van het weekeinde, opnieuw met een startveld van liefst 44 Porsches, was vrijwel identiek aan de eerdere met als verschil dat Jaap bij de start kampioenschapsleider Michael Ammermüller voorbij zag komen. “Thomas (Preining) remde bij de eerste bocht iets te vroeg, zodat ik ook eerder moest remmen om hem niet te raken. Daardoor kon Michael erlangs.”

Op plaats drie volgde opnieuw een foutloos optreden, waarmee de sensatie compleet was: twee races, twee podiumplekken voor Jaap van Lagen. “Ik ben blij dat ik Förch Racing heb kunnen helpen. Vooraf had ik dit niet verwacht, maar na een paar rondjes in hun Porsche, wist ik dat we voorin mee konden doen. Dat er vervolgens een tweede en derde plek uitrolt is natuurlijk helemaal geweldig.”