Op 14 oktober zijn er weer Autoraces op het TT circuit te Assen, helaas alweer de laatste ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) clubwedstrijd van dit jaar 2018. Deze wedstrijd waar alle ACNN klassen aan de start komen te staan, zijn voor publiek gratis te bezoeken en deze kunnen tevens gratis parkeren op de paddock via de ingang tunnel.

 

 

Roy Haak in z’n Peugeot 107 die zijn P5 in het PTC/Citybug kampioenschap nog probeert te verbeteren, en zijn teambaas, de oud coureur “Opa” Willem van Dalen (op zijn 70 jarige leeftijd) heeft besloten deze laatste cup wedstrijd ook zelf mee te racen in dezelfde cup met een cup Toyota Aygo.

Willem van Dalen die zich momenteel al meer dan 55 jaar bezig houd met gemotoriseerde sporten, was zelf als coureur in de jaren 70/80 actief in de internationale rallycross / ovalrace en autocross. De laatste jaren is Willem actief bezig met de begeleiding van jonge coureurs in de auto- en kartsport. Op 14 oktober gaat Willem dus zelf weer eens plaatsnemen achter het racestuur. Spektakel is vooraf al gegarandeerd!

Van Dalen lacht, nee stel me er niks van voor hoor, maar het race bloed laat me nou eenmaal niet los en aangezien ik die Aygo er toch heb staan, mijn licentie in de zak en mijn wedstrijdkleding nog compleet heb. Ik heb er gewoon erg veel zin in om zelf nog eens mee te strijden.

Vooral omdat pupil Roy Haak ook van zich doet spreken en steeds verder naar voren komt, dacht ik, in de achterhoede moet ook een wagen uit Westerbork rijden toch?

Iedereen is in onze pitbox welkom op 14 oktober bij Willem van Dalen racing Westerbork op het TT circuit te Assen, waar de koffie klaarstaat en we er gezamenlijk een mooie dag van gaan maken!
Foto: Naomi Savenije