Michelisz vloog bij de start polesitter López voorbij en pakte de leiding. Coronel zag Yvan Muller aan zich voorbij komen en sloot aan op plek vier. Gastrijder Esteban Guerrieri kwam zonder launch control op de Chevrolet niet lekker weg vanaf de vijfde plek, maar leek de schade te beperken.

Keer op keer probeerde López op het achterste rechte stuk zijn rivaal te verschalken, maar dat leek niet te lukken. Ook moest hij in zijn spiegels kijken voor zijn teamgenoot, want die wilde bij iedere mislukte inhaalpoging profiteren. Bij Citroën kreeg López te horen dat hij niet hoefde te vrezen voor Müller.

Halverwege de wedstrijd vielen beide Citroën-rijders tegelijk aan. Lopez kwam langs , Müller zat er bovenop. Even leek het erop dat het een gedane zaak was, maar een bocht later maakten zowel Müller als Norbert Michelisz een uitstap door de grindbak. De Fransman zakte terug naar plaats vijf, de Hongaar naar de achtste stek. Door het incident schoof Coronel op naar de tweede plaats.

Photo Vincent Curutchet / DPPI.

Coronel kreeg Honda-rijder Rob Huff groot in zijn spiegels, maar kon alle aanvallen pareren. Hierdoor eindigde hij als tweede achter Lopez die glansrijk de wedstrijd won.  Vlak achter het trio finishten Tiago Monteiro en Muller. Nick Catsburg vertrok met de Lada van plaats veertien, haalde twee coureurs in en kwam als twaalfde over de streep.

“Het was teamwork met inhalen; ik denk dat Norbert verward raakte”, zei López na de race. “Het team zei dat ik hem kon pakken, ervoor kon gaan en dat Yvan mij niet zou storen. Dat deed hij uiteindelijk wel op een goede manier.”

Coronel staat nog wel onder belangstelling van de wedstrijdleiding voor een vermeende valse start. Maar in de veertien ronden tellende wedstrijd is er niet ingegrepen.