Op donderdag 11 april is er weer een ‘Westfield Cup Experience Day’ op Circuit Park Zandvoort. De verschillende Westfield Cup preparateurs hebben de handen ineengeslagen en bieden potentieel geïnteresseerde coureurs de mogelijkheid om te proeven aan een Westfield Cup racer. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden zelf achter het stuur plaatsnemen. De Westfield Cup auto’s zijn veilige, gelijkwaardige racers met 180 PK, een gewicht van 580 kilogram en achterwielaandrijving. Dit geeft bovenmatig veel rijplezier, Clio Cup rondetijden (1.56 op Circuit Zandvoort), voor een fractie van de prijs.

De Westfield Cup in een notendop
Op de baan wordt voor elke centimeter geknokt, maar naast de baan heerst een gemoedelijke sfeer. De Bernies is op Circuit Zandvoort, samen met Westfield paviljoen de plek waar alle Westfield Cup coureurs samenkomen. Tevens is dit een perfecte plek om vrienden, kennissen, relaties en sponsoren te ontvangen. De Westfield Cup bestaat uit acht evenementen in binnen- en buitenland. Een event is weer opgedeeld in een kwalificatie en drie wedstrijden. De racekosten zijn te overzien, met een budget rond de € 10.000,- kunt u prima meedoen, alleen of als equipe, want u mag ook met z’n tweeën op één auto meedoen in de Westfield Cup. Bent u handig, dan kunt u uw Westfield zelf onderhouden, maar heeft u hier geen tijd voor, of zin in, dan kunt u ook uw Westfield onderbrengen bij een van de preparateurs actief binnen de Westfield Cup. Het inschrijfgeld is bij bijna alle wedstrijden € 250,-, alleen bij het buitenlandse evenement is het inschrijfgeld € 500,-. Een goede tweedehands cup racer is al te koop voor € 12.000,-, maar u kunt ook eerst een Westfield huren bij een van de preparateurs. Een prijsindicatie voor het huren van een Westfield Cup racer voor een evenement ligt rond de € 1.500,-. Lekker racen zonder zorgen dus. De Westfield Cup rijdt onder de vlag van het DNRT, maar elk jaar zijn er één à twee evenementen in het buitenland, op vermaarde circuits met historie, of domweg omdat het een circuit is dat uitermate geschikt is om met Westfield Cup Aero Racer te racen. De Nürburgring, Dijon, en Spa Francorchamps stonden allemaal al eens op de agenda.

Informatiepakker startende Westfield Cup coureur
Een informatiepakket voor de beginnende Westfield Cup coureur is hier te downloaden. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om goed beslagen ten ijs te komen. Wat de exacte kosten zijn, welke preparateurs je auto kunnen onderhouden, Wat een auto nieuw of tweedehands kost, de agenda van 2019, hoe een racedag eruit ziet en hoe te starten.

Westfield Cup Experience Day – voor potentieel nieuwe coureurs
Enthousiast geworden? Een goede start maak je door donderdag 11 april naar Circuit Zandvoort te komen en je eerste ronden in een Westfield Cup Aero Racer te rijden. Voor € 150,- biedt de Westfield Rijdersvereniging in samenwerking met de preparateurs actief in de Westfield Cup u de mogelijkheid  om een kwartier een Westfield aan de tand te voelen. Inschrijven 

Voor nog meer informatie, check: www.westfieldcup.nl, of neem contact op met de Westfield Rijdersvereniging, via westfieldrijdersvereniging@gmail.com,de drijvende kracht achter ‘de leukste merkencup van Nederland’.