Team RaceArt heeft het seizoen 2022 afgesloten met een tweede plaats in het eindklassement van de Supercar Challenge. In het laatste evenement van het seizoen, Supercar Madness op TT Circuit Assen, sloot Roger Grouwels het jaar af met twee vijfde plaatsen in de zeer competitieve GT-Divisie.

Grouwels was bij aankomst in Drenthe al nagenoeg zeker van de tweede plaats in het klassement. Ondanks het missen van twee races bedroeg het gat met de achtervolgende Hein Koopman aan het begin van het weekend 26 punten. De Limburgse renstal trok met twee auto’s naar het Assen. Naast de Bentley Continental GT3 bestuurd door Roger zou zoon Jules tevens in actie komen met de Nissan GT-R GT3. Het team behaalde met de Nissan reeds twee overwinningen dit seizoen, maar moest de Japanner noodgedwongen vroegtijdig aan de kant zetten vanwege een versnellingsbakprobleem in de eerste vrije training. In plaats daarvan kon Jules instappen bij MV Motorsport in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Op zondag reed hij naar een keurige achtste plaats.

Voor Roger Grouwels ging het weekend in de Supercar Challenge onverminderd door. De Bentley nestelde zich tijdens  de vrije trainingen in beide sessies in de top drie van het alsmaar sterker wordende GT-veld. In de kwalificatie op vrijdagmiddag moest Grouwels echter iets toegeven aan de armada aan BMW M6 GT3s. Hij kwalificeerde zich op de vijfde startplek voor beide races.

Grouwels startte de eerste race voortvarend en klom bij de start onmiddellijk naar de vierde plaats met een inhaalactie op Ted van Vliet. Na een safety car én een Full Course Yellow voor incidenten elders op de baan ging de Bentley als vierde de verplichte pitstops in. Dankzij het wederom grote aantal succes-seconden viel Grouwels terug tot buiten de top vijf. Een langdurig gevecht volgde om de vijfde plaats met de Lamborghini Huracán Super Trofeo van Bob Herber. Het duel viel uiteindelijk uit in Grouwels’ voordeel wanneer de Lamborghini een straf krijgt voor een incorrecte pitstop. De Bentley kwam daarna als vijfde over de meet.

Grouwels ving de zondagsrace wederom als vijfde aan, maar binnen een ronde reed hij al derde: Ted van Vliet viel terug na een aanvaring met Peter Posavac en Bart Arendsen zorgde voor een vroege safety car met een uitvalbeurt. Na de verplichte pitstops viel hij terug naar plek vijf, maar de strijd voor het podium barst al gauw los wanneer de Bentley snel afrekent met de BMW Z4 GT3 van Hein Koopman voor plek vier. Daarna volgde opnieuw een lang gevecht met Herber, maar het podium kwam er niet. In de slotminuten werd Grouwels gepasseerd door de BMW van Dirk Schouten en finishte hij opnieuw als vijfde.

Met de resultaten op Assen eindigt Grouwels op 232 punten in het klassement, genoeg voor een tweede plaats achter kampioen Bart Arendsen. Team RaceArt finisht in veertien races negenmaal op het podium, met als hoogtepunt twee overwinningen op het circuit van Zolder in juni.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl