Na Spa-Francorchamps en een eerste bezoek aan het Nederlandse circuit in de duinen, Zandvoort eerder dit voorjaar, was de snelste merkencup van de Benelux dit weekend opnieuw in het gezellige Nederlandse kuststadje te gast. Het snelste merkenkampioenschap van de Benelux maakte deel uit van de meeting ter ere van de 70ste verjaardag van het legendarische Duitse sportwagenmerk Porsche, een geslaagd verjaardagsfeestje, of wat had u anders verwacht. De Porsche-fans  genoten van heel wat schitterende oude en nieuwe bolides van het merk, maar ook van twee bloedstollende races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, met opnieuw winst voor het Team RaceArt. Roger Grouwels finishte tweede en eerste, terwijl Bas Barenbrug zijn progressie verder zette. Edward Grouwels tot slot kende, onder meer vanwege fysieke ongemakken, een minder goed weekend dan vorige maal op Zandvoort.

 

 

Ik ben inderdaad erg gelukkig met mijn weekend”, vertelt de man achter het team RaceArt, Roger Grouwels. “De starts van de beide races waren erg goed en ik kon telkens in de eerste meters van de wedstrijden mijn positie al innemen, niet zonder eerst heel wat tegenstanders voorbij te gaan. Ik heb enorm genoten van de wedstrijden, ook omdat we in de vrije trainingen een andere set-up vonden, in nauwe samenwerking met de ingenieurs van het team en dat gaf goede resultaten. Zo zie je ook hoe belangrijk het element samenwerking in een raceteam is. Autosport is een teamsport en dat werd bij ons nog maar eens duidelijk. Bij Team RaceArt zijn we er ook van overtuigd dat iedereen belangrijk is binnen het team en dat op die manier er goede resultaten volgen. Wat het kampioenschap betreft, heb ik een prima zaak gedaan, maar de titelstrijd in de Klasse B van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, zal tot de laatste centimeter en de  ultieme seconde van het seizoen spannend blijven zeker omdat we met 4 à 5 kandidaten op de titel zijn!

Roger Grouwels is nu tweede in de tussenstand van het kampioenschap, op 26 punten van leider Menno Van de Grijspaarde, met nog 132 punten te verdelen.

Bas Barenbrug deed het ook prima met een dubbele zesde plaats, nog een fractie van de top 5 verwijderd. “Ik heb een zeer fijn weekend achter de rug en kan niet wachten om weer te racen, die zes weken tot Spa-Francorchamps lijken me erg lang”, lacht de rookie van het kampioenschap. “Maar die beide wedstrijden tijdens het weekend van de 24 Uur van Spa, de grootste GT-race ter wereld, staan nu al met rood in mijn agenda aangestipt.

 

 

Tot slot was het weekend van Edward Grouwels misschien het minste van de drie meetings tot dusver, “ik was inderdaad niet in mijn element… Maar goed, ook dat kan al eens gebeuren en ik kijk ook naar Spa uit voor een mooie revanche.