GP Elite verlangt en creëert topsportklimaat. Marc Schipper: “Zowel de rijders als het team willen het hoogst haalbare, dat werkt zo ontzettend fijn!” Namens Team GP Elite staan er dit seizoen 5 auto’s op de Porsche Carrera Cup Benelux startgrid. Veelal met rijders uit eigen opleiding!

Team eigenaar Marc Schipper: “Met het team hebben we deze winter een stap gezet richting een topsportklimaat. Dat doen wij in de vorm van simulatietests, trainingsschema’s, professionele rijderscoaches en gezonde voeding. Rijders hebben een wintertest programma afgewerkt in Spanje en Portugal of deelgenomen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Wij hebben ze een platform geboden om te ontwikkelen. Iets wat wij altijd zullen blijven doen overigens, ontwikkeling staat bij ons centraal. Bekers winnen is daar een resultaat van!”

Een nieuw gezicht in het team is de pas 16 jarige groeibriljant Lucas Groeneveld. Na enkele seizoenen Renault Clio Cup was hij toe aan een stap hogerop. Een snellere auto en een competitiever startveld.
Marc Schipper: “Lucas heeft enorme potentie, is intelligent en onwijs leergierig. Hij is nog jong, maar nu al zó snel op de baan! Hij kan zomaar gaan verrassen dit seizoen!”

Jesse van Kuijk maakt zich op voor zijn derde seizoen. Hij heeft zich deze winter laten gelden door in de Porsche GT3 Cup Challenge Middle East enkele bekers te pakken. Dat smaakte naar meer!
Jesse van Kuijk: “Het Middle East kampioenschap heeft mij echt goed gedaan. In een competitief veld ritme houden in de wintermaanden was heerlijk. Ik voel me goed in de auto, heb er zin in en ben er echt klaar voor!”
Broer Daan van Kuijk gaat zijn eerste volledige seizoen racen met de Porsche. Hij reed vorig jaar 3 raceweekenden Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Team eigenaar Marc Schipper: “Daan is een ruwe diamant. Er zit zoveel pit in die jongen, een winnaarsmentaliteit. Geweldig om mee te werken! Hij klokt indrukwekkende rondetijden. We moeten hier en daar nog wat fijn slijpen, maar dat komt helemaal goed!”

In de oranje Porsche met startnummer 24 zit Max van Splunteren dit seizoen. Het kampioenschap wilt hij graag winnen. Max van Splunteren: “Vorig jaar op belangrijke momenten wat pech gehad. Van de baan geduwd, een lekke band na een touché. Zulke dingen gebeuren, maar kosten wel veel punten. Punten die je keihard nodig hebt in de strijd om het kampioenschap. Dit seizoen wil ik uit die situaties blijven en tot het laatste weekend strijden om het kampioenschap.”

Menno van de Grijspaarde is de meest ervaren coureur van het team (46 jaar) en maakt zich op voor zijn vierde seizoen. Menno eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de B-rijders. Menno van der Grijspaarde: “Vorig jaar begon ik sterk. Daarna weet ik precies waar het fout is gegaan en liet ik het kampioenschap uit mijn handen glippen. Dat was waardevol en die ervaring neem ik mee naar dit seizoen. Hopelijk kan ik Sandra van der Sloot verslaan!”


Team GP Elite 2019 in Porsche Carrera Cup Benelux:

4. Menno van de Grijspaarde – B-rijders
8. Daan van Kuijk – A-rijders
15. Lucas Groeneveld – A-rijders
24. Max van Splunteren – A-rijders
31. Jesse van Kuijk – A-rijders

De kalender:

Spa Francorchamps – 3 & 4 mei – FIA WEC
Circuit Zolder – 17 tot 19 mei – DTM
Circuit Zandvoort – 7 tot 9 juni – Pinksterraces
TT Circuit Assen – 19 tot 21 juli – DTM
Nürburgring, GP Strecke – 13 tot 15 september – DTM Circuit de Catalunya, Barcelona – 28 & 29 september – Blancpain GT