GP Elite is het enige Nederlandse raceteam wat uitkomt in de Porsche Mobil1 Supercup. Het team uit De Rijp (Noord-Holland) heeft voor twee rijders vier startplaatsen bemachtigd in de koningsklasse van Porsche Motorsport. De Porsche Mobil1 Supercup is onderdeel van de Formule 1.

De twee rijders die namens GP Elite gaan uitkomen in de Supercup zijn Jesse van Kuijk en Max van Splunteren. Jesse (25 jaar) en Max (23 jaar) zijn talentvolle rijders met al veel ervaring in het Benelux kampioenschap van Porsche.


Marc Schipper: “Wij zijn blij enkele startplekken te hebben gekregen. Deze zijn erg schaars namelijk! Voor Jesse en Max is dit de perfecte stap in hun ontwikkeling.”

De Porsche GT3 Cup auto’s van Jesse (nr. 31) en Max (nr. 32) zijn in een passende oranje livery bestickerd en komen over ruim twee weken voor het eerst in actie. Het Supercup seizoen van GP Elite start namelijk op Circuit de Catalunya in Barcelona, waar 31 auto´s aan de start zullen staan. Bij de officiële testdag op dit circuit vorige week klokte beide rijders zeer competitieve tijden met een P11 voor Max en een P15 voor Jesse.

Jesse van Kuijk: “Na het goede Middle East kampioenschap afgelopen winter ben ik heel erg benieuwd waar ik sta in het Supercup-veld. We gaan voor het hoogst haalbare!”

Max van Splunteren: “Ik kijk er onwijs naar uit om mij te meten met anderen in de Supercup. Races op circuits als Monza en de Hungaroring, geweldig! Ik heb er zin in!”

De kalender:

Race 1: Circuit de Catalunya, Barcelona: 10 – 12 mei
Race 2: Hungaroring, Boedapest: 2 – 4 augustus
Race 3: Circuit de Spa Francorchamps: 30 augustus – 1 september
Race 4: Autodromo Nazionale Monza: 6 – 8 september