Subaru heeft met de WRX STI Time Attack het ronderecord op het TT-circuit van het Britse eiland Man verpulverd. De auto werd bestuurd door Mark Higgins die op het eiland is geboren. Hij wist met een gemiddelde snelheid van 207 km/h en een tijd van 17 minuten en 35 seconden een nieuwe record neer te zetten op het 60 kilometer lange stratencircuit. Het vorige record van 19 minuten en 26 seconden en een gemiddelde snelheid van 187 km/h stond ook op zijn naam.

De geheel nieuwe Subaru WRX STI Time Attack auto is een gezamenlijke ontwikkeling van Subaru Amerika en Prodrive. Beide kregen technische ondersteuning van Subaru Tecnica International ( STI). Subaru Amerika, initiatiefnemer van de recordpoging, besloot voor dit jaar een volledig nieuwe en speciaal voor het record gebouwde auto in te zetten. Met name aan het onderstel en de motor worden op het hobbelige en bochtige stratencircuit extreme eisen gesteld. Prodrive, bekend van de wereldkampioenschap winnende Impreza rallywagens, tekende voor de ontwikkeling en de bouw van de auto. STI, recent nog winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring, zorgde voor de technische ondersteuning.

Het record onderstreept eens te meer de brede inzetbaarheid en de ongekende mogelijkheden van de WRX STI. Het model voelt zich met zijn Symmetrical All Wheel Drive thuis in de rallysport, in de langeafstandsracerij en ook op het uitdagende stratencircuit van het eiland Man. Aan de recordpoging ging een grondige risicoanalyse door Subaru en de Engelse motorsportfederatie ACU vooraf. Er werd gereden op een volledig gesloten stratencircuit.

9999
Subaru zet met de WRX STI een nieuw ronderecord op het TT-circuit van het eiland Man. De auto haalt een gemiddelde snelheid van maar liefst 207 km/h op het 60 kilometer lange stratenparcours.